U Orahovici obilježene 31. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

U Orahovici je danas (nedjelja) polaganjem aranžmana i lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada, te kod spomen križa svim poginulim hrvatskim bojovnicima kroz povijest na Gradskom groblju, obilježen Spomendan Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, odnosno dan kojim se ukazuje na dva važna datuma iz povijesti suvremene hrvatske državnosti.

Počast braniteljima odali su gradonačelnik Orahovice Saša Rister, dopredsjednica Županijske skupštine VPŽ Ivanka Pospihalj, načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

U središtu grada kod spomen obilježja, gradonačelnik Rister naglasio je kako i ovaj povijesni datum mora biti posvećen onima koji su stvorili neovisnu Hrvatsku , a to su hrvatski branitelji.

-Put do samostalnosti i suverenosti za nas Hrvate bio je jako težak i mukotrpan s puno stradavanja, suza i boli i zato smo danas upravo onima koji su dali svoj život za ovu našu lijepu državu, hrvatskim braniteljima, odali dužno poštovanje. Narod koji nema i ne čuva svoju prošlost, nema niti budućnosti i zato vam svima hvala što ste se odazvali našem pozivu da obilježimo ovaj povijesni dan i poklonimo se žrtvi hrvatskih branitelja, neka im je vječna slava i hvala i laka im hrvatska gruda – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content