U OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici proveden projekt “Tvari i tijela– fizikalna i kemijska svojstva i promjene te biološko djelovanje tvari”

Tijekom prvog nastavnog tjedna drugog odgojno obrazovnog razdoblja, u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica održane su aktivnosti projekta školskog Aktiva prirodnih predmeta pod nazivom “Tvari i tijela – fizikalna i kemijska svojstva i promjene te biološko djelovanje tvari”, a u sklopu Integriranog tjedna. Projekt je planiran u kurikulumu aktiva za ovu nastavnu godinu. Koordinatorice projekta bile su učiteljice Ljiljana Macanić i Martina Božičević, a sudjelovale su učiteljice aktiva STEM predmeta (fizika, kemija, biologija, tehnička kultura i informatika).

– Kroz različite aktivnosti koje su obuhvaćale radionice, izvođenje pokusa, mjerenja, izrade zadanih tijela od raznih materijala, ispitivanje svojstava tvari i tijela, uočavanje i prepoznavanje promjena tvari te kako mogu biološko djelovati na organizme, učenici su ponovili, utvrdili i primjenjivali stečena saznanja o navedenoj temi, uočili povezanost nastavnih predmeta odnosno znanstvenih disciplina te ista primjenjivali na konkretne primjere te povezivali sa primjerima iz svakidašnjeg života. Učenici su ostvarili osnovni, očekivani ishod projekta, a to je povezati teoretsko znanje sa praktičnim radom te razvijali praktične vještine i sposobnosti i pri tome razvijali interes za sadržaje iz STEM predmeta – poručile su koordinatorice projekta.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content