U tijeku prijave za majstorske ispite: U Obrtničkoj komori VPŽ moguće polaganje ispita za 30-ak zanimanja

U Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije upravo su u tijeku prijave za majstorske ispite u proljetnom ispitnom roku. Kao što je već poznato, majstorska diploma je kruna svih obrtničkih zanimanja, te često i preduvjet za otvaranje vlastitoga obrta. Također, diplomom je omogućen i prijem učenika na naukovanje u srednjoškolskim obrtničkim programima.

– U prethodnim ispitnim rokovima najviše kandidata je polagalo ispite u zanimanjima automehaničar, kuhar, vodoinstalater i zlatar, no ukupno se u našoj županijskoj komori može polagati majstorski ispit u tridesetak različitih zanimanja – kažu iz OK VPŽ.

Prijave traju do 10. veljače, a potom slijede pripremna predavanja tijekom ožujka te praktični i pismeni ispiti u travnju.

– Također, podsjećamo da su uvijek otvorene prijave i za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti. Ovdje su najzastupljeniji keramičari, poslužitelji jela i pića i maseri. Sljedeći ispitni rok je u travnju, a prijave će se zaprimati do 15. ožujka. Za sve informacije i upute oko prijave i polaganja svih vrsta ispita, slobodno se javite u Obrtničku komoru Virovitičko-podravske županije na 033 725 493, e-mail: [email protected] ili na web stranici Komore www.okvpz.hr – kažu iz Obrtničke komore.

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content