Upoznajte vrhunsku plesačicu Lauru Pavić (16): Osvajačica je niza svjetskih i europskih odličja, a svojim je plesom ponovno oduševila Orahovčane

Od svoje osme godine je na plesnom podiju na kojemu je ‘velika umjetnica’, o čemu govori i niz osvojenih svjetskih, europskih i državnih odličja i diploma, no njena najveća nagrada je njen osmijeh, sreća i uživanje u plesnim koracima. Ona je Laura Pavić (16), vrhunska plesačica iz Osijeka koja je svoj grad i županiju nebrojeno puta promovirala na svjetskoj i europskoj razini i od plesa ne odustaje iako, kako sama kaže, sada ipak ima neke druge prioritete premda se priprema i za plesnu 2023. godinu.

-Drugi sam razred srednje škole, Jezične gimnazije u Osijeku i koliko god volim ples i želim u njemu biti svake sekunde, škola mi je sada prioritet. Ipak, za ples uvijek pronađem vremena, redovno treniram i vježbam i jedva čekam novi povratak na plesne podije – započela je Laura koja je baš tu ljubav prema plesu pokazala i na velikoj završnici orahovačkog malonogometnog turnira gdje je nastupila kao gost večeri.

-Ogromno mi je zadovoljstvo i sreća odazvati se ovakvim pozivima jer volim plesati i pokazati što znam. Ovo mi je bilo drugi puta da sam nastupila u Orahovici na tom turniru i posebno sam sretna što se nazočnima i ovog puta svidio moj nastup jer su mi mnogi čestitali. Već smo dogovorili novu suradnju i baš se tome radujem. Ovakvi nastupi su motiv da nastavim i dalje, kada god plešem dobijem novi zanos i želju za još – kaže Laura koja u 2022. godini bilježi odlične nastupe i rezultate.

Laura 3

Posebno se pamti nastup prošle godine, prvi nakon ‘nesretne’ korone na velikom međunarodnom natjecanju održanom sredinom travnja u Osijeku gdje je Laura osvojila četiri srebrne medalje i to u salsi solo, bachati solo te salsi i bachati u paru. Kao što je poznato i vidljivo, Laura danas na maestralan način izvodi salsu, bachatu i mnoge druge plesove, no njena je želja naučiti i nove koreografije.

-Htjela bih se još usavršavati, dodatno učiti i nadograđivati još više u ovome što plešem, a posebno bih voljela naučiti nove koreografije kako u solo dionicama, tako i paru. Nadam se da ću to jednog dana to i ostvariti, da li u mom Osijeku ili možda jednog dana u nekom drugom gradu, vidjet ćemo. Prvo moram završiti školu, upisati studij, a onda mogu dalje razmišljati i planirati – samouvjerena je ova sjajna mlada plesačica koja pred sobom ima nevjerojatnu plesnu budućnost, ali kako je sama rekla, sve se može uz dobro posloženo vrijeme.

-To je jednako kao i kada se baviš nekim sportom, jedino što ples zahtjeva vremenski više rada i vježbe, ali sve je stvar u samom sebi. Sam si posložiš organizaciju vremena i onda se sve može i stigne – zaključila je Laura.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content