Uskoro kreće adaptacija i opremanje gradske knjižnice u Orahovici: Projekt financiraju Ministarstvo kulture i medija i Grad Orahovica

Na temelju Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu, za program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, Gradu Orahovici odobreno je 39.816,84 eura za projekt Adaptacija i opremanje gradske knjižnice u Orahovici.

– Ukupna vrijednost projekta je 50.261,30 eura. Ostatak sredstava u iznosu 10.444,46 eura su vlastita sredstva Grada Orahovice. Realizacijom ovog projekta uredit će se i opremiti dio prostora sadašnje gradske knjižnice koji je ostao neuređen nakon preseljenja te će se izgraditi rampa za osobe s invaliditetom za pristup u knjižnicu – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Ravnateljica Knjižnice Jelena Mihelčić pohvalila je ovaj gradski potez naglasivši kako je obnova nužna.

– Otkako smo prije nešto više od dvije godine preselili u ovaj novi prostor, doista imamo premalo mjesta za potrebe knjižnice. Ovo uređenje će nam dosta pomoći, dobit ćemo dosta dodatnog prostora kako za knjižnicu tako posebno i za čitaonicu, a naravno rampa za osobe s invaliditetom je nužnost. Postoji neka stara dotrajala i sada će i to biti riješeno – rekla je Mihelčić.

(www.icv.hr, Grad Orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content