Vrhunski streljači ponovno “odmjeravaju snage” u Osijeku: Na natjecanju ISSF Grand prix je 35 zemalja s 220 sportaša

Veliko međunarodno streljačko natjecanje ISSF Grand prix Osijek 2023. ponovno se održava u gradu na Dravi što potvrđuje Osijek kao prvi izbor za važna svjetska natjecanja, a Građansko streljačko društvo Osijek 1784 kao jednog od najboljih svjetskih organizatora natjecanja te veličine.

– Zahvaljujem se organizacijama koje nam i inače pomažu u ovako velikim natjecanjima od Turističke zajednice grada Osijeka, županije Osječko-baranjske i najvećeg partnera, grada Osijeka koji sa svojim objektima puno pomažu i bez kojih ovo ne bi mogli napraviti- rekao je Zoran Ćelić, direktor natjecanja.

Natjecanje se održava u disciplinama zračne puške i pištolja u mixed i team eventima, a na njemu sudjeluje 35 zemalja s 220 sportaša i 60 službenih osoba.

Svjetsko međunarodno natjecanje započelo je u Gradskom vrtu u utorak (17. siječnja) s neslužbenim treninzima, nastavljeno je u srijedu službenim treninzima, dok su u četvrtak, petak i subotu (19., 20. i 21. siječnja) finalna gađanja pojedinačno, u mješovitim parovima i ekipnoj konkurenciji.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content