Češka beseda Virovitica održala redovnu godišnju skupštinu: 21. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog održat će se od 13. svibnja do 3. lipnja

Češka beseda Virovitica održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu gdje su se osvrnuli na proteklu 2022. godinu koja je bila bogata manifestacijama, ali i iznijeli planove za ovu 2023. godinu koja je u znaku međunarodne razmjene gostovanja glazbenika i  umjetničkih stvaralaca, u okviru obilježavanja jubileja projekta i sudjelovanja sudionika u projektu.

Među brojnim planovima za ovu godinu svakako se ističe ovogodišnja međunarodna glazbena manifestacija 21. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog koja će se održati pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Češke Republike u Republici Hrvatskoj Milana Hovorke, od 13. svibnja do 3. lipnja.

Međunarodna glazbena manifestacija započet će prigodnim koncertom, a kroz razne prigodne koncerte, kreativne i glazbene radionice, umjetničke kolonije, znanstvene kolokvije, okruglim stolom, izložbom i prezentacijom radova s radionica i danim otvorenih vrata obilježit će i Dane češke kulture. Krajem ljeta u planu je i gostovanje u Všenji, rodnom mjestu Jana Vlašimskog.

– U okviru manifestacije Proljetni zvuci Jana Vlašimskog planira se međunarodna razmjena glazbenika i prezentacija nastalih kompozicija i pisanih djela kroz dvadesetak godina djelovanja projekta. Planira se organizirati prigodni Program u rodnom mjestu Jana Vlašimskog i organizirati promociju monografije Jan Vlašimsky te zbirke kompozicija nastalih kao inspiracija na djelo Jana Vlašimskog. Veselimo nastavku suradnje s nadležnim institucijama i  suradnicima, sljedbenicima djela Jana Vlašimskog u nadi da će u ovoj godini dati svoj doprinos kako bi se planirani programi realizirali na opće zadovoljstvo ljubitelja umjetnosti – rekla je predsjednica Jasna Berger.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content