David Kalem pokazuje ogroman talent, već sada oduševljava u dresu Osijeka: Neprocjenjiv je bio osjećaj u Maleziji, u finalu pobijediti veliki PSG

David Kalem (14) iz Nove Jošave, jedan je od novih nogometnih ‘dragulja’ s orahovačkog područja, dečko koji svojim radom i ponašanjem može biti primjer svim mladim nogometašima.

On je danas jedan od najzapaženijih prvotimaca U-15 selekcije Nogometnog kluba Osijek, momak za kojeg su interes prošlog ljeta pokazali i drugi prvoligaški klubovi, no svjestan da u životu treba ići korak po korak, ostao je u Osijeku. Ono što ga posebno krasi je odlična lijeva noga, ono što se danas u nogometu nužno traži…

Ovaj talentirani nogometaš svoje je prve nogometne korake napravio u orahovačkom Papuku i već u prvim danima pokazao nevjerojatne mogućnosti. Nogometni ‘gen’ naslijedio je od djeda Ljubomira i oca Saše koji su bili odlični nogometaši na ovim prostorima.

David Kalem
Foto: Privatni arhiv

– U nogometu sam od kada znam za sebe i u njemu uživam. Svoju nogometnu karijeru sam odradio koliko sam mogao, nisam imao neke mogućnosti za velike klubove, ali zadovoljan sam učinjenim. Posebno mi je drago što je i moj sin David zavolio nogomet, a kada je počeo trenirati, pustio sam ga uživa i igra koliko god on to bude želio. Budući da se odmah pokazao jako dobrim, sam je htio više i naravno da sam ja dao sve od sebe da ga prije svega pravilno usmjerim, a onda i da mu maksimalno pomognem – priča Davidov otac Saša.

Prije tri godine David je dobio priliku pokazati se u Osijeku i uspio je.

– Nekoliko klinaca iz orahovačke škole nogometa bilo je pozvano na probu u Osijek, a jedan od njih bio je i David. Svi su se oni odlično pokazali, a David je ostao i danas igra za Osijek. S obzirom da je ljevak, uglavnom igra lijevog bočnog i odlično se snalazi. Već do sada je prošao jako puno utakmica i turnira sa svojom U-15 ekipom, a posebno pamtimo osvajanje jakog međunarodnog turnira u Maleziji prošle godine u listopadu kada je NK Osijek u finalu pobijedio francuskog velikana PSG. Istina je da su ga tražili prvoligaški klubovi, no, njegova je odluka bila da ide polako i ostane u Osijeku – ponosan je otac Saša Kalem.

Foto: NK Osijek

David je protekle zime osvojio gotovo sve malonogometne turnire svojih uzrasta gdje je nastupio, a u Orahovici je proglašen i za najboljeg igrača turnira. Prije samo nekoliko dana
predvodio je svoju momčad OŠ Ivane Brlić Mažuranić do prvog mjesta na županijskom i regionalnom natjecanju čime su ostvarili sudjelovanje na Prvenstvu Hrvatske u Poreču.

David je posebno skroman momak i uživa u svakom trenutku na travnatom terenu.

– Za sada mi dobro ide, mogu reći da jako volim nogomet i svaki trenutak koristim da budem s loptom i na terenu. U nogometnoj obitelji nije bilo teško zavoljeti nogomet i sport, samo neka je zdravlja, a ja ću dati sve od sebe da budem što bolji. U Osijeku mi je super, ekipa je odlična, prava smo klapa, a volim zaigrati i sa svojim dečkima u Orahovici, kao i sada za školu. Neprocjenjiv je bio osjećaj u Maleziji, u finalu pobijediti jedan PSG, to će nam svima ostati vječno u sjećanju. Idem utakmicu po utakmicu, trening po trening, ulažem maksimalan trud i rad pa ćemo vidjeti što će biti dalje – kaže uvijek jednostavni David, a o nekom životnom snu sada uopće ne želi pričati.

Foto: NK Osijek

– Koncentriran sam samo na Osijek, to je moj klub i jedino na to mislim, ima vremena za sve ostalo – zaključio je David koji veliku podršku ima u svojoj užoj i široj obitelji i prijateljima jer oni najbolje znaju koliko je ovaj mladić marljiv, skroman i vrijedan i da je pred njim bez sumnje velika nogometna budućnost.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content