Istražni zatvor 21-godišnjaku za pokušaj ubojstva 51-godišnjaka i premlaćivanje još dvojice mladića u Valpovu: Opasnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 16. veljače provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv života i tijela, odnosno kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona/11 i dva kaznena djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ/11 te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 13. siječnja između 23:15 sati do 23:40 sati u Valpovu, u nakani da usmrti oštećenika (1972.), snažno ga šakom udario u lice uslijed čega je ovaj posrnuo i pao na koljena te ga, potom, u takvom bespomoćnom stanju nekoliko puta koljenom, potkoljenicom i stopalom odnosno tenisicom snažno udario u glavu nanijevši mu time teške ozljede.

Osnovano se sumnja da je potom, u nakani da teško tjelesno ozlijedi drugog oštećenika (2004.), više ga puta šakom udario u lice nanijevši mu tešku ozljedu (prijelom nosne kosti s pomakom), kao i da je zatim, u nakani da teško ozlijedi trećeg oštećenika (2002.) udario ga šakom u lice uslijed čega je ovaj pao na tlo i udario glavom o beton zadobivši tešku ozljedu (prijelom temporalne kosti desno s minimalnim pneumocefalusom i subduralni hematom temporalno desno).

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva Osijek.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content