Odlaskom Ivana Grgurića i Antuna Petrušića, Kulturno-umjetničko društvo Crkvari dobilo novog tajnika i likvidatora

U Vatrogasnom domu u orahovačkom prigradskom naselju Crkvari održana je redovna godišnja izvještajna skupština Kulturno-umjetničkog društva Crkvari, koja je ujedno bila i izborna.

Izvješće o radu Društva za proteklu godinu podnio je predsjednik KUD-a Ivica Podboj, naglasivši kako je društvo uglavnom bio aktivan kroz probe i nastupe muške pjevačke skupine. Predsjednik Podboj se posebno osvrnuo na to kako je kako društvo u protekloj godini ostalo bez dva velika i istaknuta člana: Antuna Petrušića – Baje te dugogodišnjeg tajnika i likvidatora Ivana Grgurića – Grge.

-Ova dva čovjeka ostavila su dobok i neizbrisiv trag u našem društvu i dok nas ima bit će vječno u našim srcima. Od ostalih aktivnosti izdvojio bih kako smo u suradnji s Mjesnim odborom i DVD–om organizirali Dan svetog Lovre i Mjesnog odbora Crkvari, a potom u istoj suradnji i tradicionalnu manifestaciju “Stara jela za nova doba”. Sudjelovali smo na raznim gradskim manifestacijama i maksimalno se trudili biti promotor svog grada i županije. Uspjeli smo u proteklom periodu i obnoviti opremu, odnosno kupiti odgovarajuću odjeću na za našu pjevačku skupinu – rekao je Podboj.

Foto 2 12

Nakon podnesenih ostalih izvješća predsjednik Ivica Podboj predstavio je i plan rada za 2023. godinu.

-Nastojat ćemo zadržati članove KUD-a na okupu, a ukoliko se ukaže prilika i potreba poradit ćemo i na povećanju članstva, redovito održavati probe pjevačke skupine, angažirati koreografa za folklorne plesove, voditi brigu o opremi i nošnjama koje su u vlasništvu KUD-a te i dalje nastaviti dobru suradnju s Mjesnim odborom, DVD-om Crkvari i Gradom Orahovica – najavio je Podboj.

Skupština je imala izborni karakter zbog izbora novog tajnika i likvidatora. Odlukom Skupštine privremeno će, odnosno do kraja godine, do redovne izborne skupštine, dužnost tajnika obnašati Vilko Tikvan, dok je novi likvidator Davorin Varga. Na kraju skupštine rad društva pozdravio je gradonačelnik Orahovice Saša Rister pohvalivši isto kao iznimno aktivno i uvijek spremno za svaku suradnju.

-Moram se zahvaliti KUD-u Crkvari na izvrsnoj suradnji s Gradom, tu smo kad god nešto treba i drago mi je da u ovom društvu imamo velikog prijatelja i partnera. Čestitam na svim aktivnostima koje su do sada odrađene i vjerujem kako ćemo zajedno nastaviti promicati našu kulturnu i narodnu baštinu – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content