Olujni vjetar s nadstrešnice osječke tržnice ‘bacao’ ploče, rušio stabla po cijelom gradu, letjeli i limeni krovovi: Dio županije bez električne energije, otklanjaju se štete

Olujni vjetar koji je jutros postizao brzinu od oko 90 kilometara na sat, u Osijeku je rušio sve pred sobom. Samo u prijepodnevnim satima vatrogasci su intervenirali petnaestak puta, a djelatnici komunalne tvrtke Unikom cijelo prijepodne su otklanjali štete nastale uslijed nevremena zbog kojeg je otkazan i Sajam antikviteta.

Od 9 sati ujutro Unikom je uz redovne smjene podigao i dodatno ljudstvo, pa je na ulicama bilo oko 35 ljudi iz te komunalne tvrtke koji su skupljali grane, čistili ceste i raščišćavali sve ono što je snažan vjetar nanosio.

Zbog jakog vjetra, na Glavnoj osječkoj tržnici pukao je dio nadstrešnice, čije ploče je vjetar bacao i po parkiranim vozilima, no na sreću nitko nije ozlijeđen. U uklanjanju štandova i robe na tržnici pomagali su cijelo vrijeme osječki vatrogasci koji su tijekom rušilačkih naleta vjetra imali “pune ruke posla”, ponajviše uklanjanja srušenih stabala, grana i dijelova limenih krovova.

-Na terenu su i djelatnici nekoliko radnih jedinica Unikoma, koji čine sve da se osigura prohodnost ulica, uklone otpale grana te očiste nogostupi i ulice. Jak vjetar najavljen je tijekom cijelog dana, pa ćemo u pripravnosti biti cijeli vikend – istaknuo je direktor Unikoma Igor Pandžić.

Županijski centar 112 Osijek od jutra je zaprimio ukupno 280 poziva, glavnina se odnosila na posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio i 90 km/h. Pozivi su dolazili s cijelog područja Osječko-baranjske županije, ali i iz grada Osijeka odakle su stizale vijesti o stablu koje je palo na kuću u Jägerovoj ulici, na Gornjodravskoj obali je stablo palo na travu, u Dubrovačkoj ulici zid je pao na osobno vozilo, na Vijencu Gorana Zobundžije stablo se također srušilo na automobil.

-Još uvijek pozivi dolaze istim intenzitetom- istaknuli su u Županijskom centru 112, iako je vjetar u poslijepodnevnim satima nešto oslabio, pa puše oko 60 kilometara na sat.

U dijelovima Osječko-baranjske županije došlo je do nestanka struje. Uslijed nevremena bez električne energije ostala su naselja: Razbojište, Bračevačko Podgorije, Bijela Loza, Ostrošinci, Borovik, Podgorač, Gazije, Valenovac, Gornja Motičina, Seona, Donja Motičina, Perkovci, Dragotin, Lapovci, Hrkanovci, Svetoblažje, Uglješ, Bilje, Čeminac, Darda, Mace, Švajcarnica, Satnica, Gorjani i pojedine ulice Belog Manastira.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content