Osječki gradonačelnik Radić na Valentinovo darivao 79 bračnih parova koji slave zlatni pir

Na Dan zaljubljenih Grad Osijek organizirao je tradicionalnu svečanost kojoj se, na poziv osječkog gradonačelnika Ivana Radića, odazvalo 79 parova koji obilježavaju 50 godina braka. Tradicionalna je to svečanost koju Grad Osijek od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira, a ove su godine na ručak pozvani i prošlogodišnji parovi kojima je isplaćena novčana nagrada, ali zbog epidemiološke situacije za njih nije bio organiziran svečani prijam.

Čestitajući im Valentinovo i 50 godina braka, gradonačelnik Radić poručio je kako je pola stoljeća zajedničkoga života vrijedno divljenja i poštovanja, a mnogi su parovi rado podijelili tajnu uspješnog i dugovječnog braka, ističući ljubav, razumijevanje, toleranciju, strpljenje, opraštanje i sreću kao važne sastojke.

IMG 5816 Custom
foto: Grad Osijek

Brojni su i rado zaplesali uz vječne hitove koje je izvodio Trend Acoustic Band. Svaki par dobio je novčani dar od 70 eura, a gradonačelnik je damama uručio i ruže. Bila je to prigoda da im zaželi još puno ljubavi, ali i zahvali za sve što su učinili za grad Osijek, a podsjetio je i na različite mjere i programe koje Grad provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života osječkih umirovljenika.

– Govorimo o mjerama koje obuhvaćaju sufinanciranje javnoga prijevoza, financiranje umirovljeničkih udruga, dnevnih boravaka za umirovljenike, te različite financijske potpore. U proračunu ove godine osigurali smo i 27.000 eura za projekte i programe udruga umirovljenika, s naglaskom na programe u dnevnim boravcima – rekao je gradonačelnik Radić, ističući tri osječka dnevna boravka u kojima starije osobe mogu kvalitetno provoditi vrijeme, družiti se, imati edukacije i druge aktivnosti.

IMG 5817 Custom
foto: Grad Osijek

– Za prostore u kojima se organiziraju aktivnosti dnevnih boravaka Grad Osijek snosi troškove najma i režija tijekom cijele godine. Za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama u proračunu je osigurano 40.000 eura, dok je za uskrsnice i božićnice osigurano 400.000 eura. Tu su još druge aktivnosti poput organizacije umirovljeničke Nove godine, obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, kao i redoviti plesnjaci i druženja u gradskim četvrtima i mjesnim odborima – dodao je gradonačelnik.

Za organizaciju zlatnoga jubileja u gradskome proračunu osigurano je oko 11.000 eura.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content