Talijanski chef Massimiliano Careri u RCK ugostiteljsko-turističke škole: Priprema tradicionalnih jela modernom tehnikom, restoranski deserti i degustacija sireva

“Tjedan talijanske gastronomije i slastičarstva” pripremio je Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, u okviru projekta RCK VirtuOS.

Radionice ICIF-a (Italian Culinary Institute for Foreigners) održat će četvrtak, 23. veljače i petak, 24. veljače chef Massimiliano Careri, koji je radio u restoranima s Michelinovom zvjezdicom.

Riječ je o chefu instruktoru talijanskog jelovnika od predjela do slastica, od tradicionalne do moderno-kreativne kuhinje, koji prenosi svoje tajne kuharima sa svih strana svijeta.

Radionice su namijenjene nastavnicima i mentorima kod poslodavaca sa svrhom jačanja kompetencija, a prvi dan bit će posvećen pripremi tradicionalnih jela modernim tehnikama (na temelju rada restorana s Michelinovom zvjezdicom).

Petak prijepodne rezerviran je za restoranske deserte, dok je u subotu degustacija sira, uključujući i Grana Padano, različite dobi I sazrijevanja, kao i degustacija balzamičkog octa, također različitog stupnja starosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content