Turističke zajednice iz pet slavonskih županije u Münchenu zajednički predstavile destinaciju Slavonija: Posebnu pažnju plijenile tradicionalne buše i pjesme uz gajde

U Münchenu se na ovotjednom turističkom sajmu “f.re.e”, destinacija Slavonija predstavila u suradnji pet slavonskih županijskih turističkih zajednica na štandu Hrvatske turističke zajednice te Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka.
Riječ je o najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Bavarskoj, na kojem je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.

Uz predstavljanje cjelokupne turističke ponude Hrvatske na sajmu, održavaju se i brojna popratna događanja koje imaju za cilj povećanje broja gostiju s njemačkog tržišta.

Prezentacija Munchen
Foto: TZ OBŽ

Tako je u srijedu, 22. veljače, održana zajednička promocija u suradnji Croatia Airlines d.d., TZ Osječko-baranjske županije, TZ grada Osijeka, Zračne luke Osijek, TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ općine Bol. Na prezentaciji, na kojoj je sudjelovalo oko 50 turističkih agenata s područja Bavarske, uz promociju letova koji spajaju München i Osijek cijele godine te sezonski München i Brač, predstavljena je turistička ponuda Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Ono što je izazvalo posebno oduševljenje publike bio je glazbeno-animacijski “performans” umjetnika iz Baranje koji su uz gajde, pjesmu te “lipu” i “strašnu” bušu predstavili dijelić atraktivnih doživljaja koje Slavonija i Baranja nude.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content