U Velikoj vijećnici Grada Našica održano savjetovanje sa zainteresiranim poljoprivrednicima

Danas (četvrtak) je prema javnom pozivu objavljenom na službenoj web stranici Grada Našica u Velikoj vijećnici Grada Našica održano savjetovanje o odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i podzakonskih akata u provedbi javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Sastanku su u ime grada prisustvovali gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu i komunalni sustav Tamara Strapač Kuzminski, samostalni upravni referent za poljoprivredu i javnu nabavu Jurica Matek, viši referent za poljoprivredu i javnu nabavu Ivan Sokol, a u ime zainteresirane javnosti poljoprivrednici, vlasnici OPG-ova, predstavnici velikih poljoprivrednih tvrtki i drugi s područja Grada Našica.

Otvoren je tako niz važnih tema vezanih uz izazove provođenja javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta, a sve u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali okupljeni zainteresirani poljoprivrednici donesen je niz zaključaka koji će se razmatrati prilikom formiranja samog javnog natječaja.

U narednom periodu tako će se krenuti u rješavanje pitanja zajedničkog vlasništva, kontrole zapuštenih pašnjaka, problematike koncesija i zakupa te će se razmotriti maksimalna površina koja se može dati u zakup pojedinom poljoprivrednom proizvođaču. U sljedećih desetak dana prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja bit će dostavljen na suglasnost u Ministarstvo poljoprivrede, nakon čega slijedi donošenje odluke na Gradskom vijeću te raspisivanje natječaja.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content