VIROEXPO 2023. Održana radionica HZZ-a “Mjere za poduzetnike – financijske potpore – usavršavanje i zapošljavanje”

Zanimljive radionice u sklopu ovogodišnjeg Viroexpa održali su i djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica.

Prvu od tih radionica vodila je Danijela Handraka, rukovoditelj odijela za mjere aktivne politike zapošljavanja pri Područnom uredu u Virovitici. Tema je bila “Mjere za poduzetnike – financijske potpore HZZ – usavršavanje i zapošljavanje radnika”.

– Mjere iz HZZ usmjerene poslodavcima, nezaposlenim osobama i svim tražiteljima zaposlenja na snazi su od 1. siječnja ove godine. Našim klijentima nudimo razne mjere za zapošljavanje, od onih klasičnih potpora za zapošljavanje, odnosno uzimanja u radni odnos novih zaposlenika, do usavršavanja radnika koji su već zaposleni kod poslodavaca, ali trebaju im dodatna znanja i vještine kako bi poboljšali svoju produktivnost na radnom mjestu. Isto tako imamo i obrazovne mjere za zaposlene osobe koje žele promijeniti svoju dosadašnju struku ili tražiti posao u nekim drugim zanimanjima. Ovu mjeru realiziramo s poslodavcima i obrazovnim ustanovama. Naše mjere su vrlo aktivne, podložne su izmjenama kriterija za koje je važno da su povoljni i poslodavcima i za nezaposlene osobe – istaknula je tom prigodom Danijela Handraka.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content