Zajednica Tehničke kulture Našice održala izvještajnu skupštinu: Naglasak je na pronalasku adekvatnog prostora za rad

U hotelu Park Panolija Zajednica Tehničke kulture Našice održala je izvještajnu skupštinu koju je otvorio predsjednik Goran Hajnal.

Na skupštini su, uobičajeno, usvojena sva izvješća i doneseni planovi za rad u ovoj godini gdje se Zajednica tehničke kulture može pohvaliti raznim projektima i sudjelovanjem na gotovo svim manifestacijama u gradu, od Dana grada, Dana slavonske šume, te Adventa na kojem su prošle godine pustili 100 svjetlećih lampiona i oduševili građane u blagdansko vrijeme.

Prošle godine održali su 60 raznih radionica s 138 sati rada na kojima je sudjelovalo 763 mladih, pretežno djece. Nastoje uvoditi neke novosti u rad sukladno aktualnoj gospodarskoj situaciji, potrebama i interesu mladih, pa tako žele uvesti nove radionice za 3D modeliranje i rezanje stiropora te rezanje i graviranje na CNC laserskom stroju za što su osigurali osnovnu opremu. Kroz realizaciju programa razvijaju i ostvaruju jako dobru suradnju s ostalim udrugama, ustanovama i tijelima koja na bilo koji način sudjeluju u njihovim projektima. Najveći je problem naći adekvatan prostor za udrugu, jer trenutni u kojem se nalaze nije dostatan za njihove aktivnosti.

Kako Grad trenutno na raspolaganju ima dva prostora, jedan u vodotornju i jedan u Granicama, gradonačelnik je ponudio te mogućnosti, ali vodotoranj je odmah izuzet jer je problem dovesti gore članove invalide, a Granice su još na razmatranju.

Goran Hajnal, predsjednik Zajednice tehničke kulture Našice, rekao je da su prošle godine bili aktivni kao i prethodnih. 

– Radimo na svim događanjima u gradu, a provodimo i radionice za djecu i mladež kako bi pokazali što se inače radi i kako bi privukli još više mladih na naše radionice koje se uglavnom odvijaju u školama. Nadamo se da će problem lokacije biti riješen, a kada se to dogodi obavijestit ćemo sve na vrijeme- rekao je Hajnal.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je tradiciju Zajednice Tehničke kulture koja djeluje u Našicama već 57 godina.

– Najstariji članovi zajednice koji djeluju preko 50 godina su Mirko Košturjak i Franjo Kapetanović, a njima bih ovom prilikom posebno zahvalio, kao i profesoru Hajnalu i svim članovima i članicama koji marljivo rade i promiču Našice kroz tehničku kulturu. Posebno aktivno bilo je za Advent te za program Dana grada Našica, okupljaju preko 800 mladih u svojim radionicama i ovom prilikom želim im puno sreće u radu- rekao je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content