Drama u Suhopolju: Muškarac u noći pucao iz automatske puške

Prava drama se noćas (subota) odvijala u ulici Kapan u Suhopolju. Naime, 43-godišnjak je oko 2 sata u noći počeo pucati iz automatske puške.

– Postupajući po zaprimljenoj dojavi o pucanju iz vatrenog oružja, policijski službenici Policijske postaje Virovitica i Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske su na mjestu događaja u dvorištu vlastite obiteljske kuće zatekli muškarca koji u rukama drži automatsku pušku. Muškarac je potom ušao u kuću i pokušao zamijeniti spremnik, u čemu su ga brzom reakcijom i uz uporabu tjelesne snage spriječili policijski službenici. Uz uporabu sredstava prisile (lisice preventivno) odveden je u policijsku postaju gdje je utvrđeno da se radi o 43-godišnjaku te da je pod utjecajem alkohola – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru istoga je dana provedena pretraga doma i drugih prostora kojima se koristi 43-godišnjak kada je dragovoljno izručio veću količinu oružja i streljiva.

– Osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1. Kaznenog zakona. Protiv 43-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – kažu iz policije.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content