Izbornik Goran Perkovac u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji: Tema sastanka razvoj županijskog rukometa

Olimpijac, bivši rukometaš, rukometni trener i općenito jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša, a sada izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Slatinčanin Goran Perkovac, danas (petak) je posjetio Virovitičko-podravsku županiju, a primio ga je, u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martine Bunić i tajnice Sportske zajednice VPŽ Dore Međimorec, zamjenik župana Marijo Klement. Izbornik “Kauboja” stigao je u pratnji člana Nadzornog odbora HRS-a Mihaela Varge i člana Upravnog odbora HRS-a i predsjednika Županijskog rukometnog saveza VPŽ Antuna Blaževića.

Razgovaralo se o razvoju rukometa u Virovitičko-podravskoj županiji, kojemu je izbornik Perkovac došao je dati potporu. Razgovaralo se i o hvalevrijednom projektu “Rukomet u vrtićima – Vrtko” koji je dio Master plana Hrvatskog rukometnog saveza i Europske rukometne federacije.

– Razgovarali smo o stanju infrastrukture, o promociji rukometa na području Virovitičko-podravske županije počevši od vrtiće dobi, osnovnoškolske, srednjoškolske dobi. Jednostavno što veće aktivnosti u promociji sporta odnosno rukometa na području Virovitičko-podravske županije. Izbornika smo upoznali sa stanjem infrastrukture počevši od dvorana koje smo nedavno izgradili, a i naše hale Viroexpo koja, kada nije sajam, je pretvorena u sportski centar. Infrastrukturu imamo, samo trebamo raditi na što većoj promociji rukometa i tu djecu pridobiti da se bave sportom, posebice rukometom – rekao je zamjenik župana Marijo Klement.

IMGL6597

Da je ponosan na svoje korijene, naglasio je Goran Perkovac.

– Virovitičko-podravska županija mi znači nenormalno puno. Ja sam Slavonac i ponosan sam na to, volim biti u Slavoniji. Nemam nikoga više od obitelji, ali sam vrlo rado tu. Moji rukometni korijeni naravno potiču iz Slatine. U to vrijeme i Virovitica je imala izuzetno jak klub TVIN i to je bio ponos ovog djela. Mi smo nekada bili jako dobri u toj Jugoslovenskoj ligi i volio bih da se ta vremena jake Slatine i Virovitice opet vrate jer sam uvjeren da bez toga, dok ti mali centri ponovo ne ožive, nećemo ni na reprezentativnom nivou imati neke velike šanse. Zbog toga sam si uzeo za zadatak da obiđem dosta županija, tih malih mjesta Metković, Đakovo, Osijek, Viroviticu, Slatinu i ostalih gradova da probamo malo pogurati te ljude da malo živnu, da se ponovno okrenu rukometu – rekao je Perkovac te naglasio nedostatak financija kao jedan od gorućih problema.

– Hrvatska rukometna reprezentacija je sada na jednom stupnju kada treba odlučiti što dalje. Treba možda napraviti smjenu generacija. Ovi stariji igrači više nisu na tom nivou na kojem su bili, nisu čak ni u klubovima na tom nivou. Međutim, mi još uvijek zovemo one koje trebamo da pomognu ovim mladima da dođu na taj nivo na kojem su oni nekad bili i probat ćemo napraviti neku mješavinu tih generacija koja bi bila najbolja. Volim mlade igrače i mladim igračima ću davati šansu i želio bih da do 2025. godine, kada je kod nas Svjetsko prvenstvo, imamo jednu novu rukometnu reprezentaciju. Hoću li ja do tada biti izbornik, to ne znam, ali sigurno ću napraviti osnove za jednu reprezentaciju koja će moći igrati narednih desetak godina zajedno – naglasio je izbornik Perkovac.

IMGL6587

Podsjetimo, Perkovac je u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza predstavljen 3. veljače, a na izborničkoj funkciji zamijenio je Hrvoja Horvata. S “Kaubojima” je nedavno odradio i dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prventsvo u kojima je protivnik bila Nizozemska.

Iza novog izbornika je sjajna igračka karijera. On je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. S reprezentacijom Hrvatske pak, osvojio je prve tri medalje s velikih natjecanja, broncu s Europskog prvenstva u Portugalu 1994., srebro sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995. te olimpijsko zlato u Atlanti 1996. Tu su još i dvije zlatne mediteranske medalje. Iza njega je više od 20 godina trenerske karijere u kubovima Švicarske i Njemačke, a vodio je i reprezentacije Švicarske i Grčke.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content