Na središnjem gradskom trgu u Orahovici danas će biti održan zabavni program “Pozdrav proljeću”

U Orahovici će danas u organizaciji Reda vitezova Ružice grada i u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom grada Orahovice te Osnovnom školom Ivane Brlić-Mažuranić i Srednjom školom ”Stjepan Ivšić”, na središnjem gradskom trgu biti održan zabavni program pod nazivom ”Pozdrav proljeću”.

Ovaj program drugu godinu najavljuje najveću orahovačku manifestaciju, ”Orahovačko proljeće”, koje će ove godine u lipnju imati 55. izdanje.

– Svi znamo što je i koliko je veliko Orahovačko proljeće, a ove godine očekuje nas 55. izdanje ove prepoznatljive manifestacije za koje pripremamo puno lijepih događanja i sadržaja. Današnji dan je nazvan ”Pozdrav proljeću”, to je jedan poseban način kojim drugu godinu za redom želimo najaviti našu najveću manifestaciju. Program počinje u 17:30 sati na središnjem gradskom trgu, a nastupit će djeca naše Osnovne škole i učenici srednje škole. Zatim će dječja folklorna skupina KUD-a Čačinci prikazati stare dječje igre kako su se neka djeca u Slavoniji igrala sa svojim bakama i djedovima, a nastupit će i polaznici Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica te s jednom povijesnom legendom o Ružici i Red vitezova Ružice grada. Uz puno veselja, plesa, zabave i igre, na kraju ćemo simbolično puštanjem u zrak 55 lanterni najaviti 55. Orahovačko proljeće. Dogovoreno je da sve do lipnja i početka manifestacije, organiziramo sadržaje koji će biti njena najljepša najava i pozivnica. Danas, pozivamo svi djecu i naravno odrasle da nam se pridruže – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić-Crni

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content