Stanje u prometu: Najviše napuhao vozač u Gradini, najveća brzina zabilježena u Čađavačkom Lugu

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja. Dva su naknadno pronađena. U dvije prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola, jednoj počinitelj je napustio mjesto događaja, ali je naknadno pronađen i alkotestiran.  
 
Ukupno je utvrđeno 395 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 97 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 80 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 47 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,07 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 54 godine koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u nedjelju, 19. ožujka u 23,15 sati u mjestu Gradina.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 18. ožujka u 09,24 sati u Čađavačkom Lugu kada je na dionici D34 u naselju, na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, utvrđena brzina kretanja od 105 km/h osobnog automobila registarskih oznaka RH.
 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba koja je vozila pod utjecajem alkohola za vrijeme dok joj je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content