U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici otvorena izložba slika „Pitomački kreativci – Kontrastna svježina“

U sklopu Preradovićevih dana jučer (subota) je u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici otvorena izložba slika pitomačkih umjetnika i članova Likovnog kluba “Duga” pod nazivom “Pitomački kreativci – Kontrastna svježina”.

Prigodnim uvodnim govorom i glazbenim brojem prisutne je u otvorenje izložbe uvela Barica Mihoković, a izložbu je otvorio predsjednik Likovnog kluba „Duga“ Pitomača Matija Golubić.

– Likovni klub Duga godišnje organizira izložbe svojih članova, a ove godine je to troje ljudi koje dugo poznajem i koji su me oduševili djelima koje su napravili – rekao je Matija G. te izložbu proglasio otvorenom.

Izložba “Pitomači kreativci – Konstantna svježina” okupila je tri pitomačka umjetnika: Jelku Dent, Igora Đanića i Rominu Lukačić, a uz izložbu izdan je i katalog koji je napisala Barica Mihoković.

– Okupili smo se ovdje na otvorenju još jedne izložbe troje nadarenih članova Likovnog kluba. Svi troje su umjetničke duše koje su se potrudile i priredili nam izložbu svojih radova na kojima su danima strpljivo i vrijedno radili. Ova pred uskrsna izložba svakako je blagdan za oči i dušu – rekla je Barica Mihoković.

Jelka Dent predstavila se s 10 izabranih slika izrađenih tehnikom ulja na platnu s motivima pejzaža, raznolikog cvijeća i mrtve prirode. Igor Đanić za ovu izložbu izdvojio je osam svojih novijih radova naslikanih tehnikom akrilom i uljem, a pretežno su to figurativne teme, ali i realistični krajolici. Dok se na slikama Romine Lukačić mogu vidjeti motivi pejzaža, anđela, mrtve prirode i likova sakralne tematike u tehnikama ulja i akrila.

Uz pokroviteljstvo Općine Pitomače i Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića izložba će biti otvorena do 7. travnja, a razgledati ju možete u radnom vremenu Interpretacijskog centra ili po dogovoru.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content