Udruga PAUK Orahovica organizirala tradicionalno obilježavanje Dana svetog Patrika

Udruga PAUK u suradnji s Caffe Barom Blues organizirala je tradicionalni St. Patrick’s Day party u Orahovici. Proslava je održana s nizom prepoznatljivih irskih pića i puno dobre irske glazbe.

– Slušali smo irsku, keltsku i rock glazbu koju je puštao by DJ SPIDER. Od popratnog programa izdvajamo popularno natjecanje u ispijanju piva koje je održano u dva seta, a svi koji su bili na prijašnjim događajima sličnog tipa znaju što to znači. Pila su se irska piva i viski, jeo se kikiriki, a imali smo i specijalizirani okvir za fotkanje. Posebno je bilo zanimljivo i lijepo što su posjetitelji poslušali našu molbu da odrade dress code, svi su bili u zelenom i bilo s kojim modnim detaljem zelenog, a jedna od naših najtradicionalnijih ekipa na ovoj proslavi tiskala je i posebne majice za ovu prigodu – rekao je predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.

– Oduvijek slavimo svetog Patrika i poznata je izreka da na taj dan svi poželimo biti Irci. Doista je odličan potez udruge PAUK što gaji ovu tradiciju. Moja ekipa tradicionalno obilježava ovaj dan više od 20 godina i to uglavnom u caffe baru Blues gdje su svojevremeno na taj dan nastupali i Belfast Food. Naravno niti ove godine nismo propustili omiljenu zabavu, a kako bi dali svoj obol svemu, tiskali smo i posebne majice svetog Patrika. Bilo je po običaju odlično – kaže Damir Najmenik iz Orahovice.

U ispijanju piva natjecalo se šest sudionika u 2 kruga, a na kraju je slavio Lovro Šilović, drugi je bio David Dozet oba iz Orahovice, treće mjesto je osvojio Igor Pavlov iz Kutjeva, a četvrto Ivan Zubčić iz Orahovice. Ovaj zanimljiv i atraktivan događaj postao je tradicija kako Udruge Pauk tako i Orahovice.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content