Mladić od velečasnog iznudio gomilu novca, automobile i apartman na moru, DORH pokrenuo istragu

Nesvakidašnji slučaj iznude počeo je još 2019. godine kad je okrivljeni 26-godišnjak u prostorijama jednog župnog dvora zatražio od velečasnog da mu u više navrata preda novac u iznosu od 100 do 500 kuna, govoreći da će nanijeti zlo sebi ili njemu ako mu ga ne preda, što je velečasni u strahu i učinio, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka zbog pet kaznenih djela iznude.

– Osnovano se sumnja da je jednom prilikom zatražio iznos od 30.000 kuna kako bi platio svoje dugove istovremeno prijeteći oštećeniku upotrebom noževa pa mu je on, u strahu za vlastiti život, predao iznos od 30.000 kuna – stoji u pripoćenju DORH-a.

Nadalje, u veljači 2019. u Ivanić Gradu, mladić je poslao velečasnom više SMS poruka u kojima je tražio da mu plati dugove prijeteći mu, a kako mu ovaj nije želio dati novac, tako mu je poslao novu poruku prijetećeg sadržaja i zatim tražio da mu prepiše svoj osobni automobil, što je oštećenik, u strahu i učinio. Kasnije je ovaj mladić prodao taj isti auto za 7.963,37 eura.

Par mjeseci kasnije, u prostorijama drugog župnog dvora, tražio je novac za podmirenje dugova pa kada mu je velečasni koji je vjerojatno dobio premještaj u drugu župu, rekao da ga nema, tražio je od njega da mu prepiše svoj apartman u Dalmaciji na što nije pristao. Sumnja se da mu je potom zaprijetio ozljeđivanjem, točnije prislanjao užareni predmet na tijelo zbog čega je velečasni, u strahu za vlastiti život, 7. rujna 2019. kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju nekretnina, a mladić je navedenu darovanu vikendicu kasnije prodao i dobiveni novac od najmanje 50.000 eura zadržao za sebe.

Isto tako, u rujnu 2019. godine, okrivljenik je u prostorijama župnog dvora, već sad prilično “opelješenom” velečasnom rekao da je došao po drugi automobil i zaprijetio mu na što mu je ovaj zbog straha za vlastiti život, u listopadu 2019. prenio vlasništvo svog automobila, vrijednog oko 9.000 eura.

Par godina kasnije, u prosincu 2022. godine, tijekom vožnje u automobilu na obilaznici grada Virovitice, mladić je uperio pištolj prema oštećeniku i uputio mu ozbiljne prijetnje koje su se odnosile na njegov život i živote njegovih bližnjih ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja. Velečasni je, u strahu za svoj život i živote bližnjih, predao okrivljeniku novčani iznos od 50.000 kuna.

Očito je tek nakon te prijetnje velečasni odlučio trogodišnje maltretiranje i iznude prijaviti policiji, a sad je protiv mladića Državno odvjetništvo pokrenulo istragu.

(podravski.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content