1. ŽNL Vinakova momčad nadigrala Kapelčane i stigla do titule viceprvaka, šest pogodaka i remi u Četekovcu, peti uzastopni poraz Čačinčana i ostavka trenera Marjanovića

Županijski prvoligaši proteklog su vikenda odigrali susrete pretposljednjeg, 26. kola.

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju odigran je općinski derbi u kojem je domaće Bratstvo ugostilo Dinamo iz Kapela Dvora.

Domaća momčad je dominirala i propustila niz odličnih prilika za zgoditke. U prvom dijelu samo se jednom zatresla mreža gostujućeg vratara Marija Bedekovića. Strijelac je bio Dario Godeč u 18. minuti.

Na početku nastavka, u 49. minuti, Filip Rebić udvostručuje domaću prednost. Samo dvije minute kasnije najubojitiji gostujući igrač Slavko Jagarinac koristi grešku domaće obrane i smanjuje na 2:1. Leo Hokman s bijele točke u 55. minuti ponovno dovodi domaću momčad u prednost od dva pogotka – 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Kristijan Mrazović u 66. minuti.

-Odlična igra mojih nogometaša. Mogli smo doći i do još uvjerljivije pobjede, ali je na gostujućim vratima bio vrlo raspoloženi Mario Bedeković. Ovog puta bih istakao kao najboljeg Lea Jelovečkog – kratko je prokomentirao trener pobjedničke momčadi, Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Dinamo Kapela Dvor 4:1

Igrač utakmice: Leo Jelovečki

Novi prvak Sloga iz Zdenaca gostovao je kod posljednjeplasiranog Podravca u Sopju. Trener Sloge Danijel Ciglar nije mogao računati na sve svoje igrače, ali to nije bila prepreka za osvajanje nova tri boda. Gosti su poveli zgodicima Luke Mataije u četvrtoj minuti iz igre te Marija Duspare u 17. minuti iz kaznenog udarca. Deset minuta kasnije sudac David Rakitničan dosudio je kazneni udarac u korist Podravca. Brazilac Lucas dos Santos Figueiredo bio je precizan s bijele točke. Osam minuta prije odlaska na odmor Mario Duspara povećao je prednost Sloge na 3:1.

Već u drugoj minuti nastavka, David Bušljeta postiže četvrti gostujući zgoditak. Na 5:1 zgoditkom s bijele točke povisio je Renato Pecolaj u 83. minuti, dok je konačnih 5:2 za goste postigao svoji pogotkom Matija Mikić u posljednjim trenucima igre.

Podravac Sopje – Sloga Zdenci 2:5

Igrač utakmice: Luka Mataija

Trener Lukačana Miroslav Čor, na gostovanje kod Slavonije u Sladojevce, otputovao je s desetkovanim sastavom. Usprkos tome njegova momčad povela je u 36. minuti pogotkom kapetana Matije Tomšića. U posljednjim trenucima prvog dijela poravnao je Mihael Matovina.

U nastavku se igralo izjednačeno, a Mateo Novaković je nakon brze kontre u 65. minuti doveo domaću momčad u prednost od 2:1. Konačnih 3:1, nespretno svladavši svojeg vratara, postavio je igrač Lukača 05 desetak minuta prije kraja utakmice.

Slavonija Sladojevci – Lukač 05 3:1

Igrač utakmice: Mihael Matovina

Nakon četiri uzastopna poraza Mladost iz Čačinaca nadala se prekidu crnog niza na gostovanju u Borovi. Čačinčani su poveli pogotkom Florijana Rupčića u 37. minuti. Prvi topnik lige Darko Obžetić poravnao je u 52. minuti s bijele točke. Šest minuta kasnije Marin Čavić ponovno dovodi goste u prednost. U posljednjih dvadesetak minuta igrači Borove boljom igrom dolaze do preokreta i pobjede. Zgoditke su postigli Darko Obžetić u 73. i Toni Bočiluk u 85. minuti. Nakon susreta, gostujući strateg Ivica Marjanović podnio je ostavku na mjesto trenera.

Borova – Mladost Čačinci 3:2

Igrač utakmice: Darko Obžetić

Rezovac je na gostovanju kod Mladosti u Miljevcima poveo pogotkom Marija Nrece u devetoj minuti. David Lehpamer poravnao je u 41. minuti.

U drugom dijelu boljom igrom domaća momčad dolazi do vrijedna tri boda u borbi za opstanak u ligi. Pogotke su postigli Alen Keler u 66. i David Lehpamer u 85. minuti.

Mladost Miljevci – Rezovac 3:1

Igrač utakmice: David Lehpamer

Općinski derbi odigran je u Mikleušu između istoimenog domaćina i Dinama iz Četekovca. Domaća momčad nije bila kompletna, što su gosti iskoristili i tri puta bili u prednosti, ali je na kraju susret završio podjelom bodova 3:3.

Dinamo je poveo pogotkom Marinka Jaklića u devetoj minuti. Poravnao je Josip Jančić osam minuta prije odlaska na odmor. Na početku drugog dijela, u 12 minuta, postignuta su četiri pogotka. Prvo je Matej Dorinka u 49. minuti nastavka ponovno doveo goste u prednost. Izjednačio je Darko Kokoška u 52. minuti s bijele točke. Sudac Mario Lončar u 55. minuti ponovno pokazuje na bijelu točku, ali ovog puta za goste. Precizan egzekutor bio je Matej Dorinka. Seriju je zaključio u 58. minuti Leon Kokoška pogotkom iz igre za konačnih 3:3.

Mikleuš – Dinamo Četekovac 3:3

Igrač utakmice: Matej Dorinka

U derbiju donjeg dijela tablice Crnac je na svom terenu lovio pobjedu u susretu s DOŠK-om iz Dolaca. Gosti su uspješno odolijevali domaćim napadima.

U posljednjih dvadesetak minuta, kada su domaći nogometaši krenuli na sve li ništa, igrači DOŠK-a imali su nekoliko solidnih kontri, ali su bili neprecizni. U 80. minuti nakon akcije u gostujućem kaznenom prostru sudac Goran Loparac pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Vinko Bračun, ali ga je gostujući vratar Mato Vida nadmudrio i svojoj momčadi osigurao vrijedan bod.

Crnac – DOŠK Dolci 0:0

Igrač utakmice: Mato Vida

(www.icv.hr, mš)

1. ZNL 25. kolo 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content