Damir Vratković pobjednik Otvorenog prvenstva Orahovice u Sudokuu

U sklopu 55. Orahovačkog proljeća, Enigmatska udruga Orahovica organizirala je otvoreno prvenstvo Orahovice u rješavanju sudoku zadataka. Natjecanje je otvorio gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Zahvaljujem Enigmatskoj udruzi Orahovica koja se i ove godine uključila u našu najveću manifestaciju i to s dva sadržaja. Drago mi je da su se natjecatelji odazvali i ono što je najvažnije, bez obzira na konačan ishod, na ovom natjecanju svi su pobjednici – rekao je Rister.

Nakon sat i pol rješavanja najviše bodova 142 osvojio je Damir Vratković, drugo mjesto pripalo je Mirku Bušljeti sa iz Duge Međe sa 125 bodova dok je brončana medalja pripala Sandru Bartoloviću koji je prikupio 70 bodova. Posebna nagrada pripala je 11-godišnjoj Eni Bartolović kao najmlađoj natjecateljici.

– Sudoku mi je jedna od najdražih zagonetki i jako ga volim rješavati. Bilo je zahtjevno, ali eto uspio sam sve riješiti i pobijediti, ali to je najmanje važno jer smatram da smo svi pobjednici. Sudoku je zagonetka koja iziskuje logiku, matematiku i baš je odličan za razvijanje mozga tako da toplo preporučam svima da se okušaju i da na slijedeće natjecanje dođe još više sudionika – rekao je pobjednik Damir Vratković.

Nagrade najuspješnijima uručio je predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac.

– Natjecalo se 8 natjecatelja i drago mi je da su svi na kraju bili zadovoljni, a naravno ja se svima zahvaljujem na odazivu. Sudoku je zagonetka koja je uvijek zanimljiva i potrebo je dosta razmišljanja i koristim ovu prigodu pozvati sve one koji u slobodno vrijeme rješavaju križaljke i druge enigmatske zagonetke da se priključe našoj udruzi – zaključio je Varaždinac.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content