Lea Boškić imenovana prvom predsjednicom Terenske jedinice Dore Pejačević Crvenog križa Našice

U prostorijama Kluba Crvenog križa održana je osnivačka sjednica Skupštine Terenske jedinice Dore Pejačević Crvenog križa Našice. U utorak je na inicijativu mladih Crvenog križa Našice Odbor GDCK Našice donio odluku o osnivanju Terenske jedinice u sklopu projekta DCK OBŽ “Pomozi” u kojemu je GDCK Našice partner.

Skupštinu na samom početku pozdravio je djelatnik za rad s mladima Dorijan Lamot koji je vodio sjednicu, ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi i voditeljica mladih Crvenog križa Našice Laura Kanis.

Dnevni red imao je 8 točaka, a Skupština je usvojila informaciju o sastavu, strukturi i članstvu u terenskoj jedinici. Članovi terenske jedinice su svi mladi od 16 do navršenih 31 godinu koji su pokazali interes za edukaciju, pripremu za djelovanje u kriznim situacijama, učenje prve pomoći i terenski rad. Interes je pokazalo 16 mladih ispunjavanjem pristupnice, a na skupštini je bilo prisutno 14 mladih.

Održani su izbori za predsjednika terenske jedinice. Između tri kandidata, članovi su izabrali Leu Boškić na mandat od dvije godine. Druga dva kandidata, Ivan Papučić i Dunja Golub izabrani su za dopredsjednike terenske jedinice. Donesen je Plan rada za 2023. godinu koji se sastoji od edukacija, dežurstava prve pomoći, vježbi, djelovanju u kriznim situacijama i drugim aktivnostima Crvenog križa.

Ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi na kraju skupštine pružio je punu podršku u radu u terenskoj jedinici i čestitao predsjednici i podpredsjednicima na izboru. Nakon sjednice mladi su imali prigodan domjenak i druženje.

(CK Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content