Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica proslavila Dan škole: Najučenicom proglašena Hana Kribl

Pod geslom “165! Škola za 5!” Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica ove školske godine slavi nekoliko velikih obljetnica.

Prije čak 165 godina započela je bogata povijest školstva na području općine Nova Bukovica. Prva školska zgrada izgrađena je prije 155 godina, dok je ime književnika Vladimira Nazora dobila prije 55 godina.

Kako bi dostojno obilježili ove obljetnice, tijekom školske godine održane su mnogobrojne aktivnosti, kao što su snimanje novoga videospota za himnu škole, Sat razrednika s umirovljenim učiteljima i bivšim osmašima, gostovanje Vijeća učenika na lokalnom radiju, izrada e-knjige intervjua s bivšim učenicima, snimanje bećarca, sajam izvannastavnih aktivnosti, kreativni natječaj za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj koje nose ime Vladimira Nazora, dodjela priznanja mentorima za uspjehe u natjecanjima te nekoliko tematskih radionica.

Središnji dio proslave bio je Dan škole koji je održan u ponedjeljak, 29. svibnja. U prijepodnevnim satima su se na školskom igralištu okupili učenici, njihovi roditelji te učitelji i djelatnici škole kako bi se u opuštenom i veselom ozračju podružili u sportskim susretima, zabavnim dječjim igrama, starim sportovima, utakmicama odbojke i nogometa.

U prostorima škole, u sklopu Dana otvorenih vrata, prezentirani su svi uspjesi i postignuća učenika, brojni projekti u kojima škola sudjeluje te nagrade, zahvale i priznanja, koje je tijekom posljednjih pet godina škola dobila. Iako je broj učenika pao ispod 100, aktivan rad učenika i učitelja se ne umanjuje te se škola ima čime ponositi. Ponosno ističu sudjelovanje u pilot-projektu “e-škole”, treći put obnovljenim statusom eTwinning škole, uspješno provedenim Erasmus+ projektom, kao i nagradama za najljepši školski vrt.

Najsvečaniji dio bila je priredba koju su učenici i učitelji škole priredili za sve goste, a vodili su je, poput pravih profesionalaca, učenici 3. razreda matične škole. Nastupili su polaznici predškole, svi razredi razredne i predmetne nastave, tamburaški orkestar, mali i veliki pjevački zbor, folkloraši Matice slovačke i pjevači zbora sv. Ane.

Na kraju priredbe, ravnateljica Lareta Žubrinić nagradila je najaktivnije čuvare prirode te podjelom zahvalnica istaknula sve prijatelje škole koji su uvijek bili spremni pomoći i surađivati. Tom prigodom ravnateljica je učenicu 8. razreda Hanu Kribl proglasila najučenicom škole i poželjela joj puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju.

Do kraja nastavne godine u sklopu obilježavanja navedenih obljetnica slijedi realizacija još nekoliko zanimljivih aktivnosti, a sve možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici, kao i na facebooku i youtube kanalu škole.

(www.icv.hr, adf, OŠ V. Nazora Nova Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content