Pijan vozio traktor: 39-godišnjak napuhao 2,84 promila, zadržan na triježnjenju

U nadzoru prometa u utorak, 23. svibnja evidentirana su tri vozača (jedan osobnog automobila, jedan traktora te jedan bicikla) koja su bila pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u Branjinom Vrhu kada je u nadzoru prometa zatečen 39-godišnjak iz Branjinog Vrha, koji je upravljao s traktorom.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,84 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Vozaču traktora prijeti novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U Feričancima je oko 20,45 sati u utorak, zatečen 51-godišnji Našičanin, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenje odluke o prekršaju.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

(www.icv.hr, tj, PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content