Svečanom priredbom i kreativnim aktivnostima đurđevački osnovnoškolci proslavili Dan škole

Danas (subota), u velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac održana je svečana priredba povodom Dana škole.

Na početku priredbe nazočnim učenicima, učiteljima i brojnim gostima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je naglasio kako je Dan škole nastavak i prezentacija aktivnosti koje se rade tijekom cijele školske godine.

-Škola je jedno (i jedino) mjesto gdje počiva kvalitetna budućnost, gdje postoji dobar i stručan ljudski potencijal koji može promijeniti svijet na bolje. Učenici svima nama moraju biti prioritet jer kvalitetnom školom, učenjem i poučavanjem izgrađujemo kvalitetno društvo. Naši učitelji to su činili u prošlosti, sadašnjost je naša, a budućnost oblikujemo svi zajedno! Dan škole sve to objedinjuje – sjećanja i planove, događaje i razmišljanja, vertikale i horizontale… Dan škole je na ponos svima nama – zaključio je ravnatelj.

Svima nazočnima, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani, obratio se i gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Zahvaljujem se svim našim učenicima i djelatnicima škole što su i ove godine odvojili svoje vrijeme te uložili puno truda kako bi svi zajedno mogli uživati u ovoj priredbi. Moram izraziti zadovoljstvo što je upravo Grad Đurđevac osnivač naše škole te u suradnji sa školom i ravnateljem uz zajednički trud i rad uspješno realiziramo brojne projekte kojima zajedno osiguravamo bolju sadašnjosti i budućnosti naše djece – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je najavio kako je Grad prijavio sve svoje četiri područne škole za cjelovitu energetsku obnovu i unutrašnje uređenje škola čime će one postati moderne škole, energetski potpuno neovisne.

U programu su nastupili učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena, učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, učenici 1.d razreda s igrokazom, učenik 5. razreda Mario Kampić, Maja Pecikozić iz 3.d, Martin Leščan iz 7.a, Sara Martinčić iz 8.c, Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac i Tamburaška skupina škole.

Središnji je dio programa bio je rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima.

Svečanom obilježavanju Dana škole prethodile su brojne aktivnosti, u kojima su učenici kroz predmetnu nastavu, likovno izražavanje, književnost i sport, prezentirali naučeno kroz školsku godinu.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content