Turistička patrola ove godine posjetila Voćin: Zasjao u TOP 5 odabranih destinacija

Nakon suhopoljskog trijumfa prošle godine kada su pobijedili u utrci Turističke patrole Večernjeg lista, ove godine dio projekta je Voćin. Riječ je o projektu koji promovira turistička odredišta u unutrašnjosti Hrvatske.

Turistička patrola otkriva nepoznate ili manje poznate skrivene kutke, šumske puteljke, prirodne ljepote, odnosno ne posjećuju gradove, već svojim reportažama čitatelje vode u manja mjesta.

Svaku destinaciju ocjenjuju, dijele maksimalno po deset bodova za urednost, izgled i čistoću mjesta, gostoljubivost domaćina, smještaj, sadržaje za djecu, biciklističke staze i sadržaje za rekreaciju, pješačke staze i šetnice, kulturne sadržaje, izletišta, autohtonost te opći dojam.

Voćin je ovu utrku završio na četvrtom mjestu s 90 bodova, no s drugoplasiranim i trećeplasiranim dijeli jednak broj bodova. 

IMG 20230509 WA0000

Osim što posjećuju i ocjenjuju mjesta, turistička patrola traži i najbolji restoran u destinacijama koje obilaze. U toj kategoriji dodjeljuju bodove za izbor i kvalitetu jela, ponudu pića, uređenost interijera, poslugu i ljubaznost.

Voćin je čistu desetku dobio u kategorijama: “gostoljubivost i susretljivost”, “izletišta” i “autohtonost”, devet su dobili “kvaliteta i raznolikost smještaja”, “pješačke staze i šetnice” te “kulturni sadržaji”, dok je s osam ocijenjena “urednost, izgled mjesta, čistoća, okoliš”, “sadržaji za djecu” te “biciklističke staze i rekreativni sadržaji”. Za opći dojam Voćin je dobio ocjenu 9. Kako Voćin nema restoran, u obilazak je uključen restoran u sklopu “EPIcentar Sequoia Slatina” koji je dobio 91 bod. 

Cijelu reportažu možete pročitati OVDJE

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content