U Dolcima održano vatrogasno natjecanje vatrogasnih zajednica Orahovica i Crnac

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Orahovice na igralištu NK DOŠK-a u Dolcima, a nakon punih 5 godina stanke, održano je Gradsko vatrogasno natjecanje. Uz VZG Orahovica, na istom mjestu svoje natjecanja održala je i Vatrogasna zajednice općine Crnac. Ukupno se u Dolcima natjecalo 9 ekipa i to pri orahovačkoj zajednici 5, DVD Orahovica pomladak 1 i 2, DVD Dolci pomladak i DVD Stara Jošava pomladak i A ekipa, dok se pri Zajednici općine Crnac natjecalo 4 ekipe DVD Veliki Rastovac dvije ekipe pomlatka i jedna mladeži te DVD Crnac s ekipom pomlatka.

Na svečanom otvorenju natjecanje prvi se obratio predsjednik VZG Orahovica Mario Gubeljak:

-Presretni smo što smo nakon pet godina uspjeli organizirati ovo natjecanje i hvala svima koji su se odazvali. Najvažnije je da imamo ovdje najviše djece što znači da je vatrogastvo na ovom području u sigurnim rukama – rekao je Gubeljak, a natjecanje je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Posebno me raduje ovoliki broj djece i mladeži jer po tome se vidi da se djecom i mladima radi što je krucijalno važno, kako za vatrogastvo tako i za kompletnu društvenu zajednicu – rekao je Rister.

Nakon gotovo dva sata vježbi, suci su zbrojili bodove i donijeli konačnu odluku. Pri Vatrogasnoj zajednici grada Orahovice u kategoriji pomlatka prvo mjesto je pripalo DVD-u Dolci, drugo DVD-u Stara Jošava, treće DVD-u Orahovica 1 i četvrto DVD-u Orahovici 2 dok je u kategoriji A ekipa nastupila samo ekipa DVD-a Stara Jošava i time osvojila prvo mjesto. Ekipi iz Stare Jošave treba odati posebno priznanje i pohvalu jer su bili jedina ekipa odraslih iz obje zajednice koja se odazvala i nastupila na natjecanju.

Pri Vatrogasnoj zajednici Crnac jedina ekipa mladeži, ona iz DVD-a Veliki Rastovac, osvojila je 1. mjesto dok je u kategoriji pomlatka najbrža bila ekipa DVD-a Veliki Rastovac 1, drugi je bio DVD Crnac, a treći DVD Veliki Rastovac 2. Diplome, medalje i pokale najboljima uručili su gradonačelnik Orahovice Saša Rister i predsjednik VZG Orahovica Mario Gubeljak.              

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content