U sklopu 55. Orahovačkog proljeća održan izvrstan koncert Gudačkog kvarteta iz Osijeka

U sklopu 55. Orahovačkog proljeća u višenamjenskoj dvorani u Orahovici, u organizaciji Ogranka matice hrvatske u Orahovici, održan je izvrstan koncert Gudačkog kvarteta iz Osijeka pod nazivom ”Biseri klasične glazbe”. Uvod u koncert dao je predsjednik Ogranka Damir Najmenik. 

– I ove godine naš Ogranak uključio se u obilježavanje Orahovačkog proljeća organizacijom ovog koncerta. Riječ je o doista sjajnim glazbenicima koji su članovi Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga koji zajedno dugo sviraju, a ideja o pokretanju ovakvog kvarteta potaknuta je još 2022. godine. Koncertni repertoar kvarteta obuhvaća djela i vlastite aranžmane najpoznatijih imena klasične, suvremene i popularne glazbe. Nastupali su na brojnim koncertima, festivalima i drugim kulturnim događajima te sudjelovali u studijskim i televizijskim spotovima – rekao je Najmenik, a potom je glazbenike i sve nazočne pozdravio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Prije svega hvala Ogranku Matice hrvatske na uključivanju u Orahovačko proljeće u ime Grada i Turističke zajednice. Hvala od srca ovim glazbenicima, vrhunskim umjetnicima što su došli u naš grad i vjerujem da je ovo početak jednog lijepog i dugog prijateljstva jer Orahovici ovakvih kulturnih događaja nasušno treba. Koristim ovu prigodu odmah i da čestitam svim građanima Orahovice dan Državnosti RH – rekao je Rister.

A onda nešto što je itekako vrijedilo doći čuti i doživjeti. Četvero vrhunskih umjetnika Kiril Naumov i Vilim Škreblin na violinama, Iva Šalić na violi i Željko Štrbac na violončelu izveli su glazbene bravure očaravši posjetitelje poznatim skladbama Händela, Bacha, Vivaldija, Mozarta, Beethovena, Straussa i drugih velikih svjetskih glazbenih legendi. Sat i pol čistog uživanja u glazbi, jednostavno ovi maestrali osječki umjetnici dočarali su svu ljepotu i bogatstvo klasične glazbe što je pokazao i dugotrajni pljesak nakon posljednje skladbe koncerta.             

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content