U subotu, 27. svibnja počinje jubilarno, 55. Orahovačko proljeće: Kroz devet dana održavanja posjetitelje očekuje bogat i zanimljiv program

Najveća i najposjećenija manifestacija grada Orahovice, te jedna od najvećih u Virovitičko-podravskoj županiji, popularno Orahovačko proljeće u subotu, 27. svibnja po jubilarni 55. put otvara svoja vrata.

U devet dana sve do 4. lipnja Orahovica će biti prožeta nizom kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, a sve počinje u subotu, 27. svibnja u 14 sati druženjem Društva prijatelja Hajduka u Mjesnom domu u Doljanima. Istog dana od 17:30 sati svoju prvenstvenu utakmicu 3. NL Sjever odigrat će nogometaši Papuka Osječko 1664 protiv Virovitice.

Nedjelju, 28. svibnja otvorit će veterani NK Papuka prvenstvenim ogledom županijske lige protiv Gradine s početkom u 10 sati, dok će u 20 sati u Caffe baru Blues biti otvorena izložba “Sva naša proljeća” u organizaciji UHBL PTSP VPŽ i Reda vitezova Ružice grada.

Ogranak Matice Hrvatske u Orahovici u ponedjeljak, 29. svibnja od 20 sati u višenamjenskoj dvorani priredit će koncert Osječkog gudačkog kvarteta, a 30. svibnja (utorak) na istom mjestu Enigmatska udruga Orahovica priprema dva događaja. Prvo će u 15 sati biti održano gradsko prvenstvo u rješavanju sudokua, dok je u 17 sati na programu popularni Pub kviz.

Udruga PAUK u srijedu, 31. svibnja pobrinut će se za mališane organizacijom kino projekcije za djecu od 18 sati, a program 55. Orahovačkog proljeća nastavlja se u četvrtak, 1. lipnja od 17 sati u prostorijama Udruge specijalne policije “Orao” otvaranjem izložbe “Poslije rata umjetnici 2”. Odmah nakon otvorenja bit će održan i Dan otvorenih vrata iste udruge, a dan završava na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka gdje će u 20 sati početi koncert polaznika Osnovne škole Milka Kelemena Slatina – Područnog odjela Orahovica pod nazivom “Viva La Musica”.

U petak, 2. lipnja od 17 sati počinje tradicionalni teniski turnir, dok je u 18 sati u višenamjenskoj dvorani na rasporedu putopis “Put autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda” autora Tomice Kristića kojeg priprema Gradska knjižnica Orahovica. Vrhunac dana je koncert Mate Bulića u središnjem gradskom parku od 21 sat.

Subota, 3. lipnja sadržajima počinje već od 7 sati ujutro Kupom grada Orahovice u lovu ribe udicom na plovak na orahovačkim ribnjacima u organizaciji ŠRD Šaran. Od 10 sati na središnjem gradskom trgu bit će otvorena igraonica Pagoland za djecu, u 11 sati je u višenamjenskoj dvorani otvorenje izložbe radova LEGO kockica u organizaciji Udruge PAUK, dok je završetak dana ponovno u središnjem gradskom parku u 21 sat i koncertom Lexington banda.

Središnji dan i ovog, 55. Orahovačkog proljeća je nedjelja, 4. lipnja s dva najveća i najprepoznatljivija sadržaja: Cvjetni korzo kroz središte grada na rasporedu je u 10 sati, dok će se u 11:30 održati međunarodna smotra folklora na ljetnoj pozornici u središnjem gradskom parku. Paralelno, od 11 sati, također u parku bit će otvorena izložba “Zlatne ruke treće dobi” orahovačke Udruge umirovljenika i starijih osoba, a ovogodišnje Orahovačko proljeće zaključit će nastup Tamburaškog sastava Čokanj u središnjem gradskom parku.

Glavni pokrovitelji 55. Orahovačkog proljeća su Slatinska banka, Virovitičko-podravska županija i Osječka pivovara.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)

55. Orahovacko proljece

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content