Članovi HČZ-a gradova Virovitice i Slatine sudjelovali na „Susretu časnika ZU RH Istra 2023“

U petak i subotu, 2. i 3. lipnja, 17 članova Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice i 5 članova Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine sudjelovalo je na tradicionalnom susretu zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora RH pod nazivom „Istra 2023.“, na području grada Pule.

Prvi dio susreta održan je 2. lipnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli, dok je drugi dio susreta održan 3. lipnja u vojarni Hrvatskih branitelja Istre, u mjestu Vodnjanu.

Cjelokupna aktivnost sastojala se od više predavanja članova i predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske vezanih uz vojno-obrambena i sigurnosna pitanja, polaganja vijenaca i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, obilaska brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti grada Pule te posjeta Središtu za bezposadne zrakoplovne sustave, gdje je uz predavanja održan i tehnički zbor pripadajućih letjelica i ostalih sredstava za članove ZU HČZ RH.

Na povratku, članovi HČZ-a Virovitica posjetili su i Svetište Majke Božje Trsatske u Rijeci.

Susret je, kao i svi dosadašnji, održan uz suglasnost Ministarstva obrane RH  te uz logističku potporu zapovjedništva Kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

(www.icv.hr, HČZ VTC)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content