Lipanjska operna noć u osječkom HNK: Koncert “Verdi u francuskom zagrljaju” neće se održati na otvorenom kao prethodnih godina

Tradicionalno, u sezonski repertoar već običajno ugniježđena Lipanjska operna noć ove će sezone biti u znaku velikoga Verdija čiju će 210. obljetnicu rođenja HNK Osijek proslaviti u listopadu ove godine.

– Izbor iz Verdijeva impozantnog opusa ovaj će koncert iznjedriti u gotovo alkemijskoj čaroliji sljubljivanja s francuskim virtuozima operne literature: Bizetom i Delibesom- najavljuju iz osječkog HNK. 

Naime, pod dirigentskim palicama maestra Filipa Pavišića i Vladimira Piskunova, 10. lipnja osječka će publika premijerno uživati u najpamtljivijim i najdojmljivijim brojevima opera.

U sklopu “Lipanjske operne noći” na koncertima u petak i subotu u 20 sati operni ansambl osječkog HNK-a izvodit će arije iz Verdijeve La Traviate, Don Carlosa, Nabucca, Aide, Rigoletta…, a koncertni repertoar upotpunit će i arijama iz opere Georgesa Bizea Carmen. 

Koncertiranje “Verdi u francuskom zagrljaju” najavili su ravnatelj osječke opere Ladislav Vrgoč i intendant Vladimir Ham koji je izrazio žaljenje što se koncet neće kao prethodnih godina održati na otvorenom već na pozornici HNK-a. 

-Zbog najave kiše nismo željeli održati koncert na otvorenom, no program nismo mijenjali- rekao je na konferenciji za novinare Ham te najavio 10 solista osječkog opernog ansambla – Katarinu Toplak Horvat, Stefana Fimbrika, Gordanu Kalmar, Zvonimira Ivanovića, Igora Krištu, Ladislava Vrgoča, Berislava Puškarića, Roberta Adamčeka, Blaža Galovića i Dalibora Hanzaleka, te gošću iz beogradske opere Vesnu Đurković. Koncerte će voditi dva dirigenta Filip Pavišić i Vladimir Piskunov. 

-Sretan sam što smo visoko postavili letvicu i da ćemo s ovakvim koncertom pokazati da osječka opera ima ansambl koji je sposoban za najveće domete- rekao je ravnatelj opere Ladislav Vrgoč dodavši kako osječke pobliku čeka večer za pamćenje. 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content