Općini Sopje odobrena dva nova projekta: ”Pametna i mobilna općina Sopje” i uređenje dvorišta Dječjeg vrtića “Bambi”

Odlične vijesti stigle su ovih dana na adresu Općine Sopje. Naime, Općini su odobrena dva projekta “Pametna i mobilna općina Sopje” te uređenje dvorišta Dječjeg vrtića “Bambi”.

– “Pametna i mobilna općina Sopje” je projekt pomoću kojeg ćemo implementirati digitalizaciju prostornih podataka u jednome dijelu, a u drugom dijelu bismo postavili pametnu punionicu s nadstrešnicom s po tri električna i tri obična bicikla. Za taj projekt smo ostvarili 80-postotno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 50.328,20 eura. Također, Središnji državni ured za demografiju i mlade nam je odobrio projekt “Uređenje dvorišta dječjeg vrtića “Bambi” s opremanjem poput postavljanja pergole, pješčanika, koševa, te poučnog prometnog poligona. Projekt je vrijednosti 27.955,50 eura, a iznos sufinanciranja 21.866,63 eura – rekao je načelnik Berislav Androš, dodavši kako je na području općine u tijeku provedba nekoliko projekata. 

– Trenutno je u realizaciji i obnova svlačionica na nogometnom igralištu u Grabiću, te izgradnja vatrogasnog spremišta u Vaškoj, dok tijekom idućih desetak dana pokrećemo još nekoliko natječaja za naše projekte – istaknuo je Androš.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content