Šest sati hoda uz dobru kapljicu i baranjski zalogaj: 350 sudionika Wine & Walka prošlo kroz 13 vinskih i 6 gastro točaka

Rekordan broj od 350 sudionika na sedmom izdanju manifestacije Baranja Wine & Walk potvrdio je svu popularnost koju je stekla ta vinska manifestacija.

Premda je riječ o 14 kilometara dugoj stazi, svi koji su sudjelovali u šestosatnom pješačenju kroz 13 vinskih i 6 gastro točaka duž Banskog brda, ujedno su uživali u baranjskom krajoliku, specijalitetima i vinima.

Sudionici iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja svoju su kružnu rutu startali iz Vinarije Belje, a na gotovo svakom kilometru mogli su kušati vina 13 renomiranih baranjskih vinara: Belje, Kalazić, Zlatno brdo, Szabo, Kusić, Zajec, Hudobec, Kolar, Svijetli dvori, Pinkert, Gerštmajer, Juhas i Horvat.

WW Baranja
Foto: Visit Baranja Facebook

Manifestaciju su obogatile i udruge koje su ponudile svoje delicije poput Udruge proizvođača kulena – Baranjski kulen, Udruge maska koja je nudila svoje štrukle, a tisto s makom i sirom u ponudi je imala udruga “Tako je to nekada bilo”. Uz sve to kuhao se grah, pekle kobasice uz glazbu tamburaša, akustične gitare i DJ-a.

Gradsko kazalište Beli Manastir uprizorilo je staru legendu o Crvenoj Marti – living history na baranjski način, a svu svoju izdržljivost sudionici su pokazali na after partyju koji se održao na zadnjoj točki u Vinariji Horvat u Kamencu.

Baranja se još jednom dokazala kao odlična destinacija domaće atmosfere čija popularnost raste iz godine u godinu.

Tome svakako doprinosi što Baranjci ne miruju već imaju osmišljene nove atraktivne ponude i manifestacije za svoje posjetitelje.

Već nadolazećeg vikenda točnije 10. lipnja moći će se “zaviriti” u Bure kulture na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje, a iduća vinska manifestacija u Baranji je Vinatlon, krajem mjeseca lipnja, s bogatim programom u kojem će gostovati splitski pjevač Goran Karan i bend Vagabundo.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content