U Hrvatskoj se razmatra uvođenje nove vrste vozačke dozvole

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da se nakon teške nesreće na tzv. car meetu u Buzinu prošlog vikenda razmišlja o privremenoj vozačkoj dozvoli za mlade vozače, piše N1.

Božinović je rekao da je povećanje prometne sigurnosti vrlo važno pitanje u kojem uvijek ima mjesta za napredak, a MUP je u stalnom kontaktu sa strukom i udrugama koje okupljaju ljubitelje automobilizma.

Kazao je da je među temama o kojima se vodi razgovor i uvođenje privremene vozačke dozvole za mlade vozače.

– Ukoliko u određenom razdoblju ne skupe određeni broj negativnih bodova onda bi mogli steći uvjete za stalnu – kazao je Božinović.

Dodao je da je, kada se dogodi nesreća, prva reakcija uvijek povećati represiju. Ali time se ne postiže cilj, a to je prvenstveno educirati mlade ljude, smatra Božinović.

Mladi vozač, 23-godišnji Jan Ehrlich, u nedjelju je završio u istražnom zatvoru nakon što je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu u petak kasno navečer izgubio kontrolu nad mercedesom i udario u drugi automobil i pješake na tzv. car meetu.

Osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvoro u bolnici, dvije s teškim i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama.

(n1.info.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content