U ponedjeljak, 12. lipnja zaprašivanje komaraca na području općine Crnac: Poslana upozorenja mještanima i pčelarima

Tvrtka Pestrid d.o.o. iz Bilja bit će odgovorna za provođenje adulticidnog tretmana odraslih jedinki komaraca na području općine Crnac, a koji će se provesti u ponedjeljak, 12. lipnja od 19 do 22 sata. Tretman je naručila Općina Crnac kako bi se smanjila populacija komaraca i time poboljšala kvaliteta života stanovnika. Tretirano će biti cijelo područje općine, dakle sva naselja.

Metoda koja će se koristiti za tretman je toplo i hladno (ULV) zamagljivanje s vozila u pokretu. Za primjenu tretmana koristit će se sredstva Arnplat, Cytrol ULV i Neopitroid premium plus, u skladu s preporukama proizvođača.

Za provođenje tretmana bit će angažirane tri terenske ekipe, koje će se pobrinuti za pokrivanje svih potrebnih područja. Važno je napomenuti da će se u slučaju nepovoljnog vremena s oborinama ili većih strujanja zraka tretman odgoditi za sljedeći povoljniji dan.

Mještane se upozorava da budu oprezni pri nailasku na dimnu zavjesu i da vozači posebno paze na cestama tijekom provođenja tretmana. Roditeljima se preporučuje da spriječe nepotrebno izlaganje djece insekticidu, a građanima s dišnim smetnjama, kao i svima ostalima, savjetuje se da se ne izlažu dimu. Pčelarima se također savjetuje da zatvore svoje košnice tijekom tretmana.

(www.icv.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content