U Virovitici održan susret slijepih žena Slavonije i Baranje: Uz druženje, gošće obišle dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica

Već niz godina, jednom godišnje, održavaju se susreti slijepih žena Slavonije i Baranje. Domaćin ovogodišnjih susreta bila je Organizacija slijepih Virovitičko–podravske županije. Na susret su, uz domaće, došle slijepe žene s područja Vinkovaca, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Lipika i Pakraca.

Na početku su se predstavile sve sudionice susreta, a zatim je gošće pozdravila predsjednica Organizacije slijepih VPŽ Valentina Markovinović.

-Nastavljamo našu lijepu tradiciju zajedničkih druženja. Nadam se da ćete se ugodno osjećati u Virovitici. Uz zajedničko druženje, obići ćemo centar Virovitice i posjetiti Gradski muzej u dvorcu Pejačević. Od ovog ljeta pratioci slijepih ulaze u redovni sustav te više nećemo ovisiti od projekta, putem kojih su do sada bili financirani isti – najavila je Valentina Markovinović.

IMG_6635-Custom

Sve je pozdravio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica.

-Uvjeren sam da će vam biti lijepo u našem gradu. Virovitica podržava rad svih udruga, a posebno braniteljskih i udruga kao što je Organizacija slijepih. Posebno smo ponosni na naš dvorac i muzej, koje ćete imati priliku posjetiti i nadam se uvjeriti u rečeno – naglasio je Alen Bjelica.

IMG_6645-Custom

Nakon međusobne razmjene poklona, svi zajedno su obišli dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica.

Susret slijepih žena Slavonije i Baranje završili su zajedničkim druženjem izmjenjujući probleme i iskustva iz svakodnevnog života. Dogovoreno je da se iduće godine susret održi u Našicama.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, I. Borbaš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content