Virovitičko-podravska županija druga je najjača po izdvajanju za obrtnike: Evo kojim im mjerama daju vjetar u leđa

Virovitičko-podravska županija izdvojila je u 2021. godini 31,19 kuna po stanovniku za potpore obrtnicima, odnosno iz proračuna za tu svrhu izdvojila je 0,34 posto i time se pozicionirala kao druga županija u zemlji po izdvajanju za obrtnike, pokazala je analiza portala zupan.hr o izvršenju proračuna, posljednje dostupnih za 2021. godinu.

Potpore za obrte, uključujući i one tradicijske uz mjeru subvencioniranja kamata na HBOR-ove kredite i potpore za rad u inkubatorima paleta je mjera namijenjena obrtnicima. Kako su nam nabrojali u Županiji, od potpora koje mogu koristiti i obrtnici, jest program potpora za mikro i male poduzetnike u iznosu od 132,7 tisuća eura.

Potpore se dodjeljuju temeljem Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva Za potpore za tradicijske obrte u ovoj godini izdvojeno je 6,6 tisuća eura, a pravo na njih imaju obrtnici koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina. Kroz program Poduzetništvo mladih, žena i početnika – HBOR krediti za 2023. planirane su subvencije kamata za što je planiran iznos od 13,3 tisuća eura.

Iznos od 149 tisuća eura namijenjen je ove godine za Mrežu inkubatora. Prioritet ovog programa potpore je kroz ciljanu potporu gospodarskim subjektima, koji svojim poslovanjem ostvaruju tržišnu uspješnost, potaknuti njihov rast i ubrzati njihov daljnji razvoj Za VIP start up mreža planiran je iznos od 13,3 tisuće eura.

Prioritet ovog programa je razvoj i promocija startup poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije te povećanje broja novoosnovanih društava te otvaranje novih radnih mjesta. Od ukupnog iznosa potpora Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu u iznosu od 421,6 tisuća eura, spomenutih pet u vrijednosti od 314,9 tisuća eura mogu koristiti obrtnici.

(zupan.hr, foto: ilustracija, Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content