Grad Našice u suradnji s Osječko-baranjskom županijom ulaže u NK Lađanska: Klubu donirana nova kosilica za održavanje terena

Nogometnom klubu Lađanska danas (utorak) je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, uz suradnike, te predstavnike Osječko-baranjske županije, predao donaciju vrijednu 2.759 eura, u jednakom iznosu financiranom od strane Grada Našica i Športske zajednice OBŽ.

Ulaganje u Nogometni klub Lađanska ostvareno je kroz kupnju traktorske kosilice koja je, kako je istaknuo predsjednik Drago Keglević, bila prijeko potrebna za redovan rad kluba i održavanje igrališta.

Grad Našice realizira kontinuirana ulaganja u sportske udruge, a sada je na redu NK Lađanska. Vrijedna je to investicija u vidu kosilice koja je ostvarena u suradnji s našom Županijom. Primjer je ovo i izuzetno dobre suradnje sa Športskom zajednicom OBŽ i Dubravkom Ižakovićem, koji je prijatelj Grada Našica i koji uvijek pruža ruku suradnje. Pohvalio bi suradnju i s Mjesnim odborom Lađanska na čelu s Mišom Svržnjakom, predsjednikom NK Lađanska Dragom Keglevićem, predsjednikom Sportske zajednice Grada Našica Nikolom Antolovićem i tajnikom Karlom Kanisom gdje uz županijsku razinu činimo jednu cjelinu ne samo u Lađanskoj nego i na cijelom području Našica – rekao je gradonačelnik.

Ispred Osječko-baranjske županije suradnju je pohvalio i Dubravko Ižaković, tajnik Športske zajednice OBŽ naglasivši da su ovakva ulaganja preteča 2024. godini kada će Osječko-baranjska županija nositi titulu Europske regije sporta.

-Ovaj projekt ulaganja u sportske klubove pokrenut je prije 15 godina od strane Županije, a objeručke su ga prihvatili brojni gradovi i općine te sportski klubovi s područja Županije. Posebno značenje to ima za djelovanje svih klubova, a mi na ovaj način dajemo na značenju razvijanju sporta na području cijele Županije vodeći računa o ravnomjernom razvoju sporta gdje nakon Osijeka svakako prednjači grad Našice sa rezultatima, brojem klubova, broja djece i razvijenosti sporta – rekao je Dubravko Ižaković.

U naselje Lađanska uloženo je 25.000 eura

Gradonačelnik se tijekom posjeta Nogometnom klubu osvrnuo i na dosadašnja ulaganja u naselje Lađanska gdje je u proteklom periodu od strane Grada Našica uloženo 25.000 eura. Brojne investicije ticale su se održavanja Mjesnog doma, zacjevljivanja kanala i izgradnje parkirališta ispred crkve te izgradnje nove autobusne stanice.

-Zahvaljujemo Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na investicijama u naše naselje, te Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije i Sportskoj zajednici grada Našica na ulaganju u sport. Vidljivo je da se konstantno ulaže i konstantno se radi – rekao je Mišo Svržnjak, predsjednik VMO Lađanska.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content