Poznati detalji teške prometne nesreće u Velikoj Dapčevici u kojoj se kamion prevrnuo i izgorio

PU bjelovarsko-bilogorska objavila je detalje teške prometne nesreće koja se jučer (utorak) u ranim jutarnjim satima dogodila na državnoj cesti DC-5 u Velikoj Dapčevici pored Grubišnog Polja.

Prema policijskom izvješću, 29-godišnjak je upravljajući teretnim automobilom s priključnim vozilom đakovačkih registarskih oznaka, zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio vozilom s kolnika na teren pored kolnika s desne strane gdje je nastavio kretanje udarivši u prometne znakove i zaštitnu ogradu. Pritom je došlo do zanošenja vozila koje se nastavilo kretati i prešlo na drugu stranu kolnika gdje je udarilo u betonski most i ogradu obiteljske kuće pri čemu se prevrnulo i došlo je do zapaljenja teretnog vozila.

Vozač kamiona zadobio je lake tjelesne ozljede, a alkotestom je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog po zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastala je materijalna šteta na teretnom vozilu koje je u potpunosti izgorjelo, a oštećenja su nastala i na priključnom vozilu te drvenom rasvjetnom stupu. Požar na vozilu su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Grubišnoga Polja.

Očevid je obavljen uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, eksploziva i oružja, a od 6:30 sati državna cesta DC-5 bila je zatvorena za sav promet.

(PU bjelovarsko-bilogorska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content