Trčao i župan Igor Andrović: Ultramaratonci kroz 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave čuvaju sjećanje na hrabre branitelje

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje iz Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, danas (subota) istrčali su 10. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom, na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Start je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova pozdravio i načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković i virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, koji je i ove godine istrčao dionicu ultramaratona, od starta do Suhopolja.

Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

U Slatini su ih dočekali, uz članove obitelji, predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija, član predsjedništva UDHB VPŽ Dino Mataz i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić. Nakon srdačnog dočeka zajedno su položili upaljene lampione kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, a potom nastavili put. 

U večernjim satima na cilju su ih dočekali gradonačelnik Orahovice Saša Rister te predstavnici braniteljskih udruga iz Orahovice i Duge Međe.

Autor ovog lijepog pothvata legendarni trkač Pavo Tutenov zahvalivši se svima je rekao kako su ponosni što na ovaj način spajaju svoju županiju.

-Kroz cijelu županiju dočekivali su nas čelnici gradova i općina kojima se također i zahvaljujem, posebno našem županu Igoru Androviću koji je s nama istrčao dionicu 36 kilometara od Kladara do Suhopolja te saborska zastupnica Vesna Bedeković koja je također istrčala prvi kilometar s nama.

Ukupno je u maratonu sudjelovalo tridesetak trkača, a najviše kilometara istrčalo je osam hrabrih: naš najstariji član Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, zatim najmlađi član, Josip Bukovac (17) iz Nove Bukovice, Sanja Blajda iz Zagreba, Davor Čiček iz Slatine, Goran Draksler iz Slatine, Ivan Kelečić iz Suhopolja, Robert Knapić iz Nove Bukovice te Željko Lukačević iz Virovitice.

S nama je cijelim putem bila naša stalna logističarka Ivana Novak. Hvala svima od srca i dok god budemo mogli, trčat ćemo ovaj ultramaraton, za sve naše poginule, umrle i nestale suborce – rekao je Tutenov.

Trkačima se obratio i gradonačelnik Orahovice Saša Rister zahvalivši im na velikom srcu i volji kojom na ovaj način čuvaju sjećanje na sve branitelje.

– Jako mi je drago da vidim i mlade koji se priključuju ovom maratonu, što govori da će ovaj humani čin trajati i nastavljati se. Grad Orahovica, kao i ja osobno ćemo uvijek stajati uz vas – poručio im je Rister.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak, D. Fišli, V. Grgurić) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content