U Breziku održane 3. Sportske igre hrvatskih branitelja grada Našica: Prisjetili se i svojih poginulih suboraca

U povodu Dana pobjede tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja grada Našica, u Breziku Našičkom odžane su 3. sportske igre hrvatskih branitelja. Igre je organizirala Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice.

Program je započeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na Mjesnom groblju u Breziku, ispred Križa poginulih hrvatskih branitelja. Molitvu za sve hrvatske branitelje, a posebno one koji su izgubili život u bitki za Vukovar, među kojima je i Željko Baričević iz Brezika, predvodio je fra Josip Paleto.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zaželio je svima dobrodošlicu u Brezik te im se zahvalio na žrtvi danoj za Republiku Hrvatsku.

-Ovo je zaista jedna lijepa manifestacija u Breziku Našičkom. Sportske igre prvi su put održane prije dvije godine, a Grad ovoj manifestaciji i dalje pruža potpunu podršku. Ono najvažnije je odavanje počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima, ljudima koji su dali ono najvrednije što su imali, a to je vlastiti život. Zahvaljujući njima, kao i braniteljima koji su sada s nama, danas živimo u slobodnoj i najljepšoj državi na svijetu – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice Davor Solić zahvalio se Ministarstvu hrvatskih branitelja, Osječko-baranjskoj županiji, te Gradu Našicama.

-Drago mi je što ovdje na 3. Sportskim igrama vidim veliki broj branitelja koji su sudjelovali u oslobađanju našičkog kraja. Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja te se prisjetiti poginulih suboraca koji su doprinijeli u stvaranju Hrvatske – izjavo je Solić.

Sve okupljene pozdravila je i Ružica Roso iz Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja.

-Velika mi je čast biti ovdje na Sportskim igrama, ovakva događanja i susreti doprinose jedinstvu branitelja, a Ministarstvo podržava i uvijek će podržavati ovakav način rehabilitacije. Ugodno sam iznenađena velikim brojem okupljenih i zaista odličnom atmosferom – rekla je Ružica Roso.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš, TV Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content