Veleučilište u Virovitici i Obiteljski centar potpisali sporazum o suradnji

Veleučilište u Virovitici i Obiteljski centar potpisali su sporazum o suradnji koja će biti od iznimnog značaja poradi omogućavanja odgovarajuće potpore podzastupljenim i ranjivim skupinama.

Navedenim sporazumom otvara se mogućnost sustavne edukacije nastavnog, stručnog i administrativnog osoblja u svezi prilagođavanja nastavnih materijala i izvođenja nastave te postupanja u izvanrednim situacijama i pružanja pomoći studentima s različitim oblicima teškoća te “nevidljivim” invaliditetom kao što su studenti s psihičkim teškoćama, autizmom i specifičnim teškoćama u učenju kao što su disleksija i disgrafija.

Infrastruktura Veleučilišta je prilagođena fizičkom kretanju studenata s invaliditetom, no nužno je dodatno poraditi na informiranju studenta o navedenoj problematici. Mnogobrojne aktivnosti se već provode, pa se nastavni proces, nastavni materijali kao i načini vrednovanja ishoda učenja, prema utvrđenim potrebama, prilagođavaju studentima iz pojedinih ranjivih i podzastupljenih skupina.

Veleučilište u Virovitici usmjereno je na jačanje svijesti i edukaciju djelatnika o potrebama studenata iz ranjivih i podzastupljenih skupina, a suradnjom s Obiteljskim centrom dodatno će se ojačati navedene aktivnosti.

(www.icv.hr, Veleučilište u Virovitici)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content