Virovitica: Sljedeće godine kreće rekonstrukcija raskrižja Spojna cesta – Gajeva -Teslina te spojna cesta i parkiralište uz Opću bolnicu

Jedno od pitanja na aktualnom satu 20. sjednice Gradskog vijeća odnosilo na se na prometni problem na raskrižju Spojne ceste, Gajeve i Tesline ulice, gdje je, nakon izgradnje Spojne ceste, pojačana frekvencija prometa te nastaju velike gužve.

Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je za sljedeću godinu rekonstrukciju navedenog raskrižja, kao i izgradnju spojne ceste i parkirališta uz Opću bolnicu Virovitica.

– Na križanju ulica Spojna cesta “Gajeva – Vinkovačka”, Ljudevita Gaja i Nikole Tesle planira se rekonstrukcija raskrižja u vidu kružnog toka, sličnog onom u Poduzetničkoj zoni III, što je privremeno rješenje, a trenutno radimo na dokumentaciji. Najveći problem su jutarnje gužve, kao i one oko 15 sati, odnosno kada ljudi idu na posao i s posla, rekao je gradonačelnik dodavši da se početkom 2024. godine planira krenuti u izvođenje rekonstrukcije raskrižja.

Dodao je i da je izdana lokacijska dozvola te je pri kraju rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za parcele na kojima se planira izgradnja parkirališta i spojne ceste uz Opću bolnicu Virovitica i to od glavnog ulaza s Ulice Ljudevita Gaja (od portirnice) do spojne ceste Gajeva – Vinkovačka.

– Za parkiralište i spojnu cestu u tijeku je izrada Glavnog projekta. Nakon što bude Glavni projekt te izdana građevinska dozvola, tijekom sljedeće godine u planu je početi s radovima. Projektom se predviđa izgradnja parkirališta s 38 parkirnih mjesta te jednosmjerna cesta koja će povezati glavni ulaz Opće Bolnice sa spojnom cestom Gajeva – Vinkovačka. Investitor je tvrtka Poslovni park, a po završetku izrade glavnog projekta te izdavanja građevinske dozvole, planira se tijekom 2024. započeti s radovima, istaknuo je gradonačelnik I. Kirin.

Također, u budućnosti je u planu da se od strane spojne ceste, gdje će se ujedno riješiti i parkirna mjesta, riješi glavni ulaz za automobile u bolnicu, dok bi se dosadašnji ukinuo i ostavio samo za hitne bolničke službe, pješake i bicikliste. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content