Gori tvornica u Osijeku: Vatrena stihija guta plastiku, građanima savjet da ne izlaze van bez maske

Danas (srijeda) u 0.40 sati izbio je požar u dvorištu tvrtke Drava Internacional u Osijeku. Sve raspoložive snage CZ OBŽ su na terenu, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite.

Požar gase 2 javne vatrogasne postrojbe i 21 DVD iz cijele županije, 100 vatrogasaca s 50 vozila. Požar još uvijek nije lokaliziran, a iz službe 112  upozorili su građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu.

Nastava u školama u Gradu Osijeku nije odgođena, ali su škole u mjestima koja su u blizini požara zatvorene. Tako danas neće biti nastave u školama u Antunovcu, Ivanovcu, Etnestinovu, Laslovu, Čepinu i Vuki jer vjetar nosi dim prema tim lokacijama. Za ostale učenike vrijedi preporuka da se školske aktivnosti ne obajvljaju na otvorenom.

IMG 8466

Najavljena događanja i obilazak gradonačelnika Radića obnovljene Lopudske ulice za sada nije odgođeno, iako je odgođen Susret osoba s autizmom koji se u 9 sati trebao održati na Trgu A. Starčevića u Osijeku.

IMG 8460
Foto: Grad Osijek

Situacija na požarištu u dvorištu tvrtke Drava Internacional, mijenja se iz minute u minutu. Vjetar koji trenutno puše iz smjera sjever- sjeverozapad brzinom od 8 metara u sekundi i ima tendenciju zadržavanja smjera, usporava gašenje. Požar gasi veliki broj vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Retfala, Donji Grad, Ernestinovo, Antunovac, Sarvaš, Čepin i Hrastin.

-Zbog požara je od 9,15 sati zatvorena cesta D518, od kružnog toka u Brijestu do skretanja za Ivanovac. Po gašenju požara policijski službenici će u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obaviti očevid, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Mjerne stanice za kvalitetu zraka ne pokazuju odstupanja od redovnih vrijednosti, ali ipak je jutros putem županijskog centra 112 i Operativnog centra civilne zaštite, izdano upozorenje građanima da se ne kreću na otvorenom i drže zatvorene prozore. Preporuka je nositi masku.

Grad Osijek ustupio je dvoranu Jug 2 za privremeni smještaj radnika Drave International. Još nema odgovora na pitanje o dolasku kanadera, kako bi se spriječilo pretvaranje ovog strašnog požara u ekocid.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content