Plodovi jeseni i domaći proizvodi u centru grada: U subotu, 14. listopada u Virovitici će se održati manifestacija “Jesen u gradu”

U organizaciji Grada Virovitice, Kreativne udruge Unikat i Turističke zajednice grada Virovitice u subotu, 14. listopada od 9 do 13 sati održat će se tradicionalna manifestacija “Jesen u gradu”.

Cilj je prikazati bogatu jesen Virovitice, a plodovi i boje jeseni tog će dana dominirati šetnicom kod Gimnazije. Na šarenim i lijepo uređenim štandovima predstavit će se obrti, poljoprivredna gospodarstva, udruge, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola, a sudjelovat će i Dječji vrtić Cvrčak. Po prvi puta plodovi jeseni bit će izloženi na drvenim štandovima koje su za Grad Viroviticu izradili vrijedni učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica vođeni stručnim učiteljem Milanom Lulićem.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja “Jeseni u gradu”, Strukovna škola Virovitica pripremit će za posjetitelje sedamdesetak metara dugu mikešku zlevanku, a moći će se kušati i razni čajevi te bezalkoholni voćni kokteli. Bit će organizirano i natjecanje u rezbarenju bundevi, a najmlađi posjetitelji moći će uživati u kreativnim radionicama.

Isto tako, u sklopu ovogodišnje manifestacije pčelarima će biti podijeljena priznanja, kao i “Zlatna žlica” za najbolji med s ovogodišnjeg 18. županijskog i 15. međunarodnog ocjenjivanja meda. Podjela će se održati u 10 sati, a tom prilikom posjetitelji će moći konzumirati kvalitetne medove brojnih pčelara uz čaj te ih kupiti po pristupačnim cijenama.

Sve to bit će popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom u sklopu kojeg će nastupiti Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje gradske glazbe, KUD Virovitica, Češka beseda Virovitica, Virovitičke mažoretkinje te posebni gosti – Gradska glazba iz prijateljskog grada Barcsa.

(virovitica.hr, foto: arhiva)

JUG PLAKAT 1 ispravak 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content